Gość darek1978 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Mam nissana sunny 1.6 na gaźniku z gazem i autko mnie zawiodło, niechce odpalić w pierwszy dzień mrozów odpalił a w drugi już nie, paliwo dochodzi jest iskra swiece kable sprawne, jak długo kręce rozrusznikiem to prubuje odpalić ale niemoże zapala na ułamek sekundy , auto jeżdzone na gazie ale odpalam i gasze na benzynie, co może być nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekGP Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Jak w temacie Kiedy wymieniałes filtr paliwa? Może zebrała się w nim woda albo paprochy ze zbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darek1978 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Filtr jest ok a nawet jakby był zatkany to by odpalił na gazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darek1978 Opublikowano 27 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Temat można zamknąć autko odpaliło, chyba wszystko już odmarzło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kondzio Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 Reanimacja tematu U mnie podobnie ale tylko na gazie: po kilkugodzinnym staniu (po nocy zwłaszcza) mam problem z zapaleniem - łapie na chwilę i zaraz gaśnie, i tak kilka razy. Czasami jak mi się spieszyło to nawet na benzyne przełączałem żeby jednak ruszyć. Informacje dodatkowe: - na PB pali OK - jeszcze nie zostawiam na PB na noc bo temperatury dodatnie - objawy pokazały się po wymianie filtra gazu (moze przypadek??) - ostatnio, ale zdecydowanie wczesniej niż opisane "niepalenie" robiony był gaźnik Jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Devill Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 Kup sobei Diesla dobra a na serio to czy kupiles do nissanaka odpowiednie swiece czyli swiece pod gaz np. jesli chodzi o swiece boscha to firma bosch pod instalacje gazowa zaleca zakladanie swiec o zmniejszonej odleglosci elektrod, ngk znow teoretycznie nic nie zaleca ale czesto klijeci wlasnie nazekaja ze swiece bosche pod gaz sa do bani (nie zmiejszaja odleglosci elektrod bo nei wiedza o tym a jak im sie powie to mowia ze oni wiedza lepiej co i jak) a znow o ngk mowia ze sa pod gaz lepsze ale czasami maja trudnosci z odpaleniem ale wszyscy znow zgodnie chwala swiece specjalne pod gaz (chodz sa to najgorsze szajsy jakiejs podzednej firmy ktore wypelniaja nisze zagazowanych autek ) Co dziwne spotkalem sie juz nawet z kablami wysokiego napiecia specjalnymi do gazu choc nie wiem czym one sie roznia od zwyklych :/ ale z tego co zaowazylem pracujac w sklepie motoryzacyjnym to jeszcze sie nie spotkalem by przyszedl ktos po czesci do nissana bo nie chce mu zapalic jedynie swieczki, filtry i olej kupuja bo to trzeba co jakis czas zmienic :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikey_one Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Przyczyn może być kilka: jak kolega napisał lub też gaz się nadaje do przeglądu i regulacji... jakiś czas temu również tak miałem a po pewnym czasie umarł parownik reanimacja, regulacja i znów zaczął palić elegancko... Po wymianie filterka gazu, może być objaw przygasania na wolnych obrotach i właśnie problemów z odpaleniem na zimnym silniku. Zależy z czego jest wykonany i jak długo "dochodzi do swoich właściwych" parametrów pracy (odtyka się). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kondzio Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Przyczyn może być kilka: jak kolega napisał lub też gaz się nadaje do przeglądu i regulacji... jakiś czas temu również tak miałem a po pewnym czasie umarł parownik reanimacja, regulacja i znów zaczął palić elegancko...Po wymianie filterka gazu, może być objaw przygasania na wolnych obrotach i właśnie problemów z odpaleniem na zimnym silniku. Zależy z czego jest wykonany i jak długo "dochodzi do swoich właściwych" parametrów pracy (odtyka się). Heh, na to wyglada, że faktycznie filtr gazu "doszedł" do siebie po 500 kmach :mikolaj: Pali zdrowo i szybko jak przed miesiącem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fabiozo Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 ja mam coś takiego że z rana jak odpalam na benzynie musze kliknąć pedłą gazu do końca puścić i wtedy dobrze odpala jak tego nie zrobie to musze go długo kręcić. Czy to normalne ?? ( słoneczko na gaźniku ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kondzio Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Mówią że norma przy gaźniku. Ja mam cos takiego po tygodniu stania - prawdopodobnie membrana w pompie paliwa nie trzyma dobrze paliwa i trzeba podpompować poprostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 kazdy nissan z gaznikiem tak ma, robi sie to po to zeby włączyc ssanie ... (jak to piszą w instrukcji automatyczne urzadzenie rozruchowe ) gdy przed uruchomieniem naciska sie pedal gazu, zamyka sie klapka ssania co powoduje wlasnie ze ssanie sie wlacza pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomekk Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Witam Ja ma taki problem, dzis kupilem filtr powietrza. wymieniłem odpalam przełączyłem na gaz i lipa zgasł :029: i tak kilka razy z rzedu, na benzynie wszystko ok(silnik ciepły) na gazie musze go trzymac na obrotach zeby nie zgasł. Założyłem stary filtr wszystko ok i na benzynie i na gazie. Jesli ktos wie co moze byc przyczyną tego co sie dzieje prosze o pomoc. Pozdro!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomekk Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 W sumie troche duzo palił ale z tego co czytałem to tak palą od 8-11 litrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fabiozo Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 aha no to OK to znaczy że działa prawidłowo, tylko nie wiem czemu na gazie to nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 to normalne ze na gazie nie działa ssanie (klapka ograniczająca wpływ powietrza) znajduje sie przed wtryskiem paliwa, dzieki ssaniu mieszanka wzbogaca sie poprzez to wlasnie ze dolot jest zasłoniety po części przez tą klapke, a ilosc wtryskiwanej benzyny sie nie zmienia, czyli mamy mieszanke na bogato... gaz mieszany jest z powietrzem jeszcze przed dostaniem sie do gaznika czyli przed klapką ssania... takze propocje gazu do powietrza nie zmieniają sie = ssanie nie dziala... tak mi sie wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi