Gość Szymeq Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Podłokietnik ( przykrycie ) musisz lekko wyrwać do góry- jest na 3 zatrzaskowych metalowych spinkach. Pod tym są jeszce chyba ze 3 śruby widoczne. Oczywiście nie zapomnij odpiąć kostki od przełącznika szyby . To chyba będzie wszystko. Napisz jak z tymi głośnikami jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gnothi_Seauton Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Dzięki Szymeq! Rzeczywiście w podłokietniku kryły się jeszcze dwie śruby. Noooo więc nie wiem jak to jest w innych modelach po liftingu w '98 roku, ale u mnie w Micrze z 2000 roku są głośniki 16,5cm! Dlatego też nie obyło się bez wizyty w sklepie i wymianie 13stek na 16stki. Głośniki jakie zakupiłem do auta to: Blaupunkt GTx 663 Mk II, koszt 94 zł. Będą pod seryjną maskownicą z Micry. Tutaj zamontowane w drzwiach: Jednak nie wygłuszałem drzwi, póki co brak kasy i umiejętności by się za to zabrać samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Gnothi_Seauton, trzeba bylo jeszcze wytlumic drzwi zamiast folii (matami) mialbys konkretniej zrobione audio i jeszcze przyjemniejszy dzwiek. a wytlumienie nie jest trudne, tak jak bys tasma klejaca zaklejal, roznica jest jedna, trzeba miec duszarke zeby ladnie dopasowac maty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gnothi_Seauton Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 eX, myślisz, że zastąpienie samej folii widocznej na zdjęciu matą (np. dekarską) by coś dało? Tyle bym potrafił zrobić. Pytanie tylko, czy miałbym zalepić wszystkie otwory poza otworem na głośnik i tymi małymi na zatrzaski od boczku tapicerki? Z tego co czytałem o wygłuszaniu, to wygłusza się też wnętrze (środek - blache zewnętrzną) drzwi takimi matami, a to z kolei wiązałoby się z demontażem siłowników od szyb i mechanizmów centralnego zamka - bo ja właśnie to miałem na myśli pisząc o braku umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 nawet jak zdemontujesz szyby ui mechanizm to nic Ci nie da ... bo to jedna połac blachy . Musisz odkręcic głośnik i za nim przykleić matę a od środka wszystkie dziurki pozaklejać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Gnothi_Seauton, w octavii robia drzwi wewnatrz i na zewnatrz. ogolnie cale drzwi najlepiej zrobic. tzn, sciagasz boczek i kleisz cale drzwi matami, ale nie dekarskimi (roznica jest taka ze pod wplywem bardzo niskiej temperatury dekarskie szybko robia sie twarde i pekaja), zaklejajac otwory i cale drzwi zyskujesz, mozesz oczywiscie zakleic same otwory ale to sa pol srodki. pamietaj ze nie mozesz zakleic precika od klamki i wszystkich przewodow. najlepiej uzywac na takie rzeczy peszele. jezeli chcesz lepszy efekt uzyskac mozesz tez od wewnatrz boczek drzwi wygluszyc. pamietaj zeby zostawcotwory montazowe do boczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gnothi_Seauton Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zatem jakie maty byście polecali, gdzie można je kupić, oraz jaki jest ich orientacyjny koszt? Wygłuszenie by się jednak przydało, bo od drgań w prawych drzwiach trzeszczy boczek (albo to przewody od el. sterowania szyby drżą). Zerknijcie na moje foto drzwi wyżej, czy ten duży otwór w prawym dolnym rogu do którego jest przykręcona poziomo metalowa listwa należy również matą zakleić? A może ktoś ma foto wygłuszonych drzwi i chciałby się nim podzielić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Smoła Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Gnothi_Seauton ja już jestem po wygłuszeniu przednich drzwi. U siebie zastosowałem maty bitumiczne, samoprzylepne o wymiarach 50x25cm, po 8 złotych za sztukę. http://www.allegro.pl/item420376815_maty_w...5x50_sklep.html - dokładnie takie No i oczywiście peszle. Zajęło mi to około 4 godziny, mówię o obu drzwiach. Praca bardzo przyjemna, a efekt jest naprawdę zauważalny. Zwłaszcza jak sobie puszczę coś ostrzejszego, to basy naprawdę pięknie brzmią. Są takie soczyste :D. Aż chce się jeździć autkiem . W planie mam jeszcze tylne drzwi, ale to w przypływie chęci i wolnego czasu P.S. ten otwór też zaklejesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi