Gość zięciu 77 Opublikowano 1 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 Powitać! niedawno nabyłem taką primerkę ,założyłem(oczywiście LPG)-no i zaczeły się problemy (zwężki w dolocie powietrza,kłopoty ze sądą,spadek mocy i inne).Bardzo jestem ciekaw czy mieliście takie kłopoty i co sądzicie o tym modelu? Mi osobiście to autko ogólnie się podoba ze względu na komfort jazdy i ciekawy wygląd jak na ten rocznik.Z góry dzięki za pomoc dla nowicjusza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 2 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 No witamy w gronie Rzecz pierwsza - nie trzeba instalować zwężki w dolocie żeby auto hulało na gazie. Wg mnie świadczy to o nieprofesjonalnym podejściu zakładu montażowego. U mnie jedyną zwężką jest mikser, który ma mniejszą średnicę od rury dolotui wszystko działa jak należy. Rzecz druga - problem z sondą lambda też miałem po założeniu gazu. Po prostu już kupiłem samochód z niesprawną sondą :wink: O ile na benzynie jeździło się bez niepokojących objawów, to na gazie sonda nie wyrabiała się przy schodzeniu z obrotów i silnik gasł. Nowa sonda = brak problemów. Jeśli masz zwężkę w dolocie, a w dodatku uszkodzoną sondę to nic dziwnego, że silnik stracił wigoru. Słyszałem dwie różne opinie o gazowaniu tych silników. Jedną, że bardzo dobrze współpracują z LPG, drugą że do dobrej pracy wymagają precyzyjnego dobrania miksera. Patrząc po wypowiedziach forumowiczów skłaniam się ku pierwszej opcji Pozdrawiam i powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość przemolis Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 mam również ten model tylko rocznik 1994.I równierz mam problem z sondą.Nagle na gazie zaczął palić 16 litrów.Okazało się że urwał się kabel przy samej sondzie i trzeba ją wymienić.Zakładam właśnie jakąś uniwersalną,zobaczymy jak to będzie działać.Nie wiem czy ma to również związek z tym że na paliwie w zakresie 1700-2400 obr. bardzo szarpie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ercikbercik Opublikowano 3 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2006 panowie ja tez mam p10 2 literki na gazie ale zadnych problemów nie mam. Auto juz pomyka 3 lata na gazie i ani grama oleju nie bierze a przyspiecha jest lepsza na gazie niz na paliwie fakt ze instalka byla droga w tamtych latach bo koszt byl ponad 4000 zł dobra firma zavoli, ale problem ze znalezieniem teraz mechaników którzy zajmuja sie takimi intalkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 3 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2006 Zrobiłem 40kkm na gazie bez żadnych problemów, instalka II gen, u mnie właśnie mikser jest zwężką. Moja wersja nie ma sondy ani kata, pewnie dlatego zero problemów z gazem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mauzer Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 potwierdzam, zero zwężek i na gazie bezproblemowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RamboTZN Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Witam nie dawno kupiłem primerke 2.0 140 km benzynka wersja sport chciałme się dowiedzieć czy ma ten silnik większe problemy z gazem ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 NIE, i do tego w gratisie dostaniesz status górnika miesiąca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.