Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Tylne lampy

Gość chstr
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Moja micra `98 po liftingu ma tylne lampy z takimi wybrzuszeniami (cyckami ;)).

Bardziej podobają mi się takie sprzed liftingu (gładkie) i chciałbym sobie wymienić

ale nie wiem czy będą pasować, czy może wkłady nie są jakoś inne albo cuś ??

Deeno napisał:
Czyba takie same.

Jak bedziesz wymienial to jestem zainteresowany kuplem lewego po FL.

Tylko, ze Twoja K11 jest po lifcie w roku 2000 wiec lampy z K11 z '98 sa inne.

Tzn chodzi mi o to, ze inaczej wygladaja w roczniku '98+ niz w '00+

Oj chyba się duce mylisz. Patrzę na zdjęcia mikrusa Deeno i nie widzę różnicy w lampach.

A co do kupna lampy Deeno to chyba nici z tego bo udało mi się dogadać z filipfm i chyba pozamieniamy lampych w swoich mikrusach bo ona ma takie jak ja chcę a ja mam takie jak one chce ;)

chstr napisał:
Oj chyba się duce mylisz. Patrzę na zdjęcia mikrusa Deeno i nie widzę różnicy w lampach.

A co do kupna lampy Deeno to chyba nici z tego bo udało mi się dogadać z filipfm i chyba pozamieniamy lampych w swoich mikrusach bo ona ma takie jak ja chcę a ja mam takie jak one chce ;)

Duce ma racje,

Micra K11 miala po 3 rodzaje swiatel, zarowno z przodu jak i z tylu.

Pierwsze spotkamy w modelu 94-97, drugie od 98-00, ostanie 01-02

przod944qj.th.jpg przod988se.th.jpg przod013tx.th.jpg

tyl945rn.th.jpg tyl984jc.th.jpg tyl016un.th.jpg

Najwieksza roznica nastepuje w 98 kiedy zmienia sie rozmiar przednich lamp a tylne maja charakterystyczne wypuklosci. W ostatnim lifcie z przodu zachowany zostal ksztalt, ale zmienione szklo i odblysnik, a z tylu kolorystyka lamp.

filipfm napisał:
  chstr napisał:

Duce ma racje,

Micra K11 miala po 3 rodzaje swiatel, zarowno z przodu jak i z tylu.

Pierwsze spotkamy w modelu 94-97, drugie od 98-00, ostanie 01-02

przod944qj.th.jpg przod988se.th.jpg przod013tx.th.jpg

tyl945rn.th.jpg tyl984jc.th.jpg tyl016un.th.jpg

Najwieksza roznica nastepuje w 98 kiedy zmienia sie rozmiar przednich lamp a tylne maja charakterystyczne wypuklosci. W ostatnim lifcie z przodu zachowany zostal ksztalt, ale zmienione szklo i odblysnik, a z tylu kolorystyka lamp.

Dzieki, nie musze juz sam wklejac fotek ;-)

Pozdro

Oki, przyznaję jest różnica ale chyba tylko w tym, że szkło na kierunkowskazie jest białe, a żarówka pomarańczowa w tych `00+

Nasuwa mi się jeszcze jedno. Na zdjęciach micry Deene lampy tylne są chyba sprzed `00 a przednie po. Wniosek -> z tyłu lampy inne + półka też inna = dupcia była robiona ??

chstr napisał:
Oki, przyznaję jest różnica ale chyba tylko w tym, że szkło na kierunkowskazie jest białe, a żarówka pomarańczowa w tych `00+

Nasuwa mi się jeszcze jedno. Na zdjęciach micry Deene lampy tylne są chyba sprzed `00 a przednie po. Wniosek -> z tyłu lampy inne + półka też inna = dupcia była robiona ??

Te 00+ maja te "okienka" tonowane na czerwono a dodatkowo plastik jest czerwony. I na zdjeciu to widac dokladnie 45129835.P6210015.JPG

Wszystko w porzadku :D a polka a polka zapewne miala zamontowane glosniki.

filipfm napisał:
tyl984jc.th.jpg tyl016un.th.jpg

Dodam jeszcze, ze akurat zdjecia tylnych lamp pochodza z wersji Angielskiej i tak naprawde to sa lustrzanymi odbiciami lamp kontynentalnych.

Tutaj w lewej lampie widac biale (i prawie przezroczyste w prawej) szklo na dole (cofania) zamiast czerwonego (pmgla) jak w Europie

duce napisał:
  Deeno napisał:
Czyba takie same.

E TAM czesto na sterniczej stoi micra z przed liftu i ma stylu lampy od nowszej po lifcie

nawet zderzak pasuje tylny i listwa nad tablice ze znaczkiem

Lampkowa rewia :-)

Jako ze Micra to nie tylko Europa, ale tez Australia, a jako March w Azji jest troszke lampek

11wc.jpg23cy.jpg35zv.jpg43ek.jpg58rb.jpg66oa.jpg

Są jeszcze takie, do kupienia nawet na allegro, ale bez homologacji

86rl.jpg

Na deser oryginalne lampki LED z Nissana March z Taiwanu, gdzie jest dalej dostępny

70ng.jpg

mrówa napisał:
  duce napisał:
  Deeno napisał:
Czyba takie same.

E TAM czesto na sterniczej stoi micra z przed liftu i ma stylu lampy od nowszej po lifcie

nawet zderzak pasuje tylny i listwa nad tablice ze znaczkiem

No przeciez napisal ze inaczej wygladaja :-) Akurat tyl micry pasuje przez cale K11, zderzak, lampy, plastik nad rejestracje cala klapa - rozni sie kosmetycznie.

Z przodem jest gorzej, rok rozgraniczajacy zamiennosc to 98.

kmich76 napisał:
Powiem szczerze, zaimponowałeś mi... Zobaczcie to...

http://www.nissan.com.tw/car/march/interio...;sub=&left=

http://www.nissan.com.tw/car/march/exterio...;sub=&left=

po jaką cholerę przestali to cudo produkować. a tutaj jest i to nawet kiera po dobrej stronie, ciekawe ile kosztuje....

juz kiedys bylo

OOOO, ja bym sobie z chęcią wymienił lampy tylne na takie LED. Wie ktos czy gdzieś w pOlsce albo w jakimś sklepie Internetowym sa one do dostania ???? :shock:

duce napisał:
Te sa fajne:

43ek.jpg

Filipfm moglbys cos blizej na ich temat napisac?

JDM spec czyli fabryczne do March z tego co pamietam, jeszcze sprobuje to potwierdzic.

Pawcior napisał:
OOOO, ja bym sobie z chęcią wymienił lampy tylne na takie LED. Wie ktos czy gdzieś w pOlsce albo w jakimś sklepie Internetowym sa one do dostania ???? :shock:

Trzeba by skombinowac jakiegos agenta na taiwanie, ktory by kupil w tamtejszym salonie Nissana i wyslal :D

Innej drogi nie widze :cry:

• 9 miesięcy temu...

mam pytanie.

lampa musi miec homologacje tak ??

homologacja to to cos co jest na zenwatrz lampy ladnie wygrawerowane wylane jak zwał tak zwał.

jesli my z kolei otworzymny sobie lampe wyprujemy flaczki i zamiast odcinka gdzie zwieci sobie pozycja hamules nafaszerujemy LEDÓW to policja chyba sie nie czepnie do tego co nie ??? przeciez homologacja jest :P:)

Gość Pablo_Snk
ADEX, No niby jest ale jak trafisz na policjanta upartego to po numerze sprawdzi jakie są to lampy i dojdzie do tego że przerabiałeś, ale chyba aż takich policjantów w Polsce nie ma :) Chyba że go oślepisz tymi światłami tylnymi, to może się zainteresować nimi, a jak zobaczy że samoróbka jakaś to nie uzna atestu, chyba ze tuman skończony, albo profesjonalnie to zrobiłeś :)