Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11/WP11] czy to stabilizator??

KURCZAK

Rekomendowane odpowiedzi

Coś mi przy ruszaniu i hamowaniu stuka jest to pojedyńczy odgłos stuknięcia. Nie jest to przegób raczej bo wjechałem na kanał i nie ma żadnych luzów ani na zew jaki i wew przegóbie. Wahacz tez raczej to nie jest bo by ciagłe waliło. :(

Ma któs jakiś pomysł co to może być??? :?

Gość Dżodżo

Sprobuj jak jedziesz na drugim biegu energicznie dodawac i ujmowac gazu zeby strsznie szarpalo samochodem. jesli wtedy Ci stuka tez to mozesz miec do wymiany poduche silnika lub skrzyni biegow.

POZDRAWIAM.....

Gość Marcinelli

w N13 miałem taki sam objaw i co sie okazało? pod spodem jest tam tak belka która jest mocowana srubą do podwozia i ta własnie śruba sie poluzowała i ta belka przy ruszaniu i hamowaniu delikatnie się poruszała i stąd był stuk, nie mogłem tego dokręcić , to pospawałem i było git! może coś też się poluzowało

w N13 miałem taki sam objaw i co sie okazało? pod spodem jest tam tak belka która jest mocowana srubą do podwozia i ta własnie śruba sie poluzowała i ta belka przy ruszaniu i hamowaniu delikatnie się poruszała i stąd był stuk, nie mogłem tego dokręcić , to pospawałem i było git! może coś też się poluzowało

u mnie w n14 bylo trak samo tylko ze miedzy belka a podwoziem mam gumy i je wymienilem i jest ok

no własnie ta belka to stbilizator i gumy stabilizatora. Też chyba musze przyspawać mocowanie gum stabilizatora do wahacza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...