Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

zdalny panel

INC
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

ma ktos tak ?? ze radyjko gdzies ukryte w schowku lub pod siedzeniem a sam panel np na podsufitce.... zastanawiam sie czy tak nie zrobic, i tak moje radio powoli zaczyna zdychac to mu nic nie zaszkodzi :(:(

Gość piotrek19854

witam!!

nie glupi pomysl :lol:

ciezkie do zrobienia to nie jest tylko dluzsze kable i przelutowac gnaizdo :) ,kiedys sobie zrobilem guziki na kierownicy od podglaszania i

przyciszania i dzialalo :P jeszcze jak corse mialem :twisted:

pozdro

no ja sie od jutra zabierram do roboty :D tylko jeszcze musze wymyslec gdzie radio pojdzie.... panel napewno na podsufitke przed lusterko.... tylko go musze jakos pocienic zeby byl bardziej plasko.... bedzie fotostory ;d

ty masz nxa.... ale moze masz jakis pomysl gdzie wcisnac radio ?? panel na sufit ale radio nie wiem gdzie :(:(

A radyjko zabudowane np. nad nogami pasażera od tyłu deski, czyli mniej więcej za schowkiem.

pierwsza przeszkoda.... kur#@ nie moge odlutowac zlacza z panelu :/:/ a ze zlaczem za wysoki panel... nie ma tam jak podejsc odsysaczem bo wszystko na smd zrobione :( ma ktos jakis patent ?? :(

Gość piotrek19854

mozna by bylo wewalic jak kolega Mrozu napisal zdaje mi sie ze to najlepsze miejsce, a wlasnie bedziesz sie bawil z przyciskami w kierownicy :P:lol: rozgladam sie za jakas multifunkcyjna kierownica ale z deka troche drogie sa :cry: ale wskocze jescze na szrot jakis (moze wiecie koledzy czy nissan wprowadzal taka kierownice)moze tam znajde

pozdro

NZD

P.S no u nas pamel w podsufitowke troche kiepski pomysl :) ale wszystko jest do zrobienia

Gość piotrek19854

hmmmm mam rozumien ze zlacze wystaje poza obudowe panela???

no moze jak bys wziol z radia ten plastik gdzie przychodzi panel , a z tego plastika pociagnac kable do radia moze takie rozwiazanie???????

po co takie cudowanie?? nie mozesz miec radia w oryginalnym miejscu?

Można, ale za każdym razem trzeba zabierać panel a na nocki najlepiej i całe radio, a jak masz je gdzieś zabudowane to nie rzuca się w oczy i nie trzeba go nigdzie zabierać.

po co takie cudowanie?? nie mozesz miec radia w oryginalnym miejscu?

to by bylo za proste :D:D a po drugie w tym miejscu machne licznik spalania od ynia ;] a pod pokretlami nawiewu mam cb....

hmmmm mam rozumien ze zlacze wystaje poza obudowe panela???

no moze jak bys wziol z radia ten plastik gdzie przychodzi panel , a z tego plastika pociagnac kable do radia moze takie rozwiazanie???????

za grube bedzie.... chodzi o to zeby bylo jak najciensze i plaskie zeby dopasowac do podsufitki.... chyba ze inne miejsce wymysle ;]

• 2 tygodnie później...

Moj znajomy zrobil sobie panel od radia w Ford Focus kombi. Panel ma umieszczony na daszku przeciwslonecznym. Jak go opuszcza, to ma panel przed oczami. Radio siedzi zakamuflowane w oryginalnym miejscu, za zaslepka. Jezdzi juz z tym ze 2 lata. Wczesniej mial kilka wybitych szyb... Calosc zmontowala mu jakas firma.

Wydaje mi sie ze w Primerze P10 jest calkiem fajne miejsce na panel w podsufitce w miejscu oswietlenia przed przelacznikiem lub korbka szyberdachu. Jest tam sporo miejsca wiec nie powinno byc problemu. Gorzej bedzie ze znalezieniem miejsca na korpus radioodtwarzacza (pomijajac glebszy montaz w konsoli srodkowej. Czy ktos juz tego probowal ?

no to przyszedl czas zebym pokazal co ja wymodzilem

000_1080.jpg

000_1082.jpg

000_1084.jpg

000_1085.jpg

000_1089.jpg

wiec tak narazie wszystko polutowane niestety jeszcze nie testowalem gdyz brakuje mi lacznikow kabli ale to juz jutro bede mial wiec wszystko sprawdze

i tu mam pytanie moze ktos wie gdzie zamontowac tyl od dvd rozwazalem

mozliwosc zamontowania pod schowkiem ale nie zabardzo jest to jak tam przyczepic niestety

moze ktos ma jeszcze jakies pomysly ?

panel od dvd chce zamontowac w podsufitce przed lusterkiem

Może by tak wrzucić dvd do bagaru na boczek pod tapicerke i zrobić jakieś ładne zamknięcie tak by można było łatwo płytki zmieniać a zarazem nie kusiło posiadaczy cudzej własności.

Może by tak wrzucić dvd do bagaru na boczek pod tapicerke i zrobić jakieś ładne zamknięcie tak by można było łatwo płytki zmieniać a zarazem nie kusiło posiadaczy cudzej własności.

Obawiam się że przy takiej długości przewodu moga pojawiać się zakłócenia....ale ja zawsze czarno widze - skrzywienie zawodowe :wink:

wiec dzis juz wszystko posklejane do konca i co najwazniejsze dziala :grin:

co do zaklocen to mysle ze nie bedzie najmniejszysch problemow z tym gdyz wiazka bedzie szla w suficie i schodzila odrazu do bagaznika prosto do dvd

przynajmniej narazie taki jest plan no chyba ze lepsze miejsce znajde na tyl dvd

Robilem cos podobnego koledze, tez wykorzystalem skrete sieciowa :) jednostke umiescilem mu (P10) pod kierownica (tam jest taka niby polka :) ) nie widac a dostep jest gitara ;] nie trzeba wychodzic z samochodu by zmienic plytke :) i kabelka wiele nie trzeba ;]

skretka chyba najlepsza do tego

a pytanie mam gdzie i jak mocowales panel bo moj plan zaklada zeby umiescic go w podsufitce tylko wlasnie zastanawiam sie ciagle jak go tam przymocowac zeby pozniej przypadkiem nie wepchnac go do srodka :D

nie do konca pamietam ile tam miejsca jest pod nia

a co do montarzu tylu radia pod kierownica u mnie to nie przejdzie bo cienko tam z miejscem niestety i dlatego dvd wyladuje w bagazniku

panel jest w zaslonie slonecznej, troszke niewygodnie, ale ;] nie widac ;]

byla opcja pod miejscem na radio, nad popielniczka jest taka wneka w P10 (schowek/szufladka) ale zdecydowal sie by nie ciekawilo "przechodniow" :)