WEBCIO17 Opublikowano 7 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2006 Witam!! Chciałem zadac kilka pytań: 1 Kiedy po nocy odpalam moja micre gdy stoi na luzie zanim sie rozgrzeje co jakis czas słychac jakies chrobotnięcie tak jakby jakas blacha obtarła o cos 2Podczas jazdy słychac jakbym jechał na suchym silniku (szum) 3Gdy przejeżdżam po drodze kamieniowej słychac głos jakby jakis kamien wpadł mi w nadkole i telebotał niewiem czy to amorki czy co? Dzwiek dochodzi od strony kierowcy ale nie moge dokładnie odsłuchać czy to z przodu czy z tyłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chstr Opublikowano 7 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2006 Może tak najpierw więcej szczegółów na temat autak to będzie łatwiej zdiagnozować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 Dokłądnie troce mało. Teraz to można powiedzieć, żę stuki to wybity sworzeń wahacza lub amortyzator albo końcówka drążka. Co do szumów podczas jazdy to może skrzynia biegów nie ma oleju. CO do hałąsów porannych to może jakaś obejma tłumika jak jest na ssaniu albo łańcuchy rozrządu no chyba, że to ta Micra co ma pasek??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 a możesz napisać co to za mikra ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WEBCIO17 Opublikowano 8 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 Moja micra to k10 92 rok olej w skrzyni wymieniany był jakies 2 miesiace temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 też mam k10 ale co tam może sie ocierać to nie wiem ?? choć raz jak zmieniałem pasek rozrządu i nie dokręciłem osłony to pasek klinowy alternatora przetarł ją na wylot :/ ale nie chałasowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 szum to moze łożysko od tarczy sprzegła??? a te odgłosy "kamienia " układ kierowniczy ??(tak domyslam sie ) moze cos to da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WEBCIO17 Opublikowano 11 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2006 Byłem dzis u mechanika i te stuki to okazało się że sworzeń jest do wymiany co dziwne mówi ze musiał on być niedawno wymieniany ale jakiejs dziwnej firmy i sie posypał. Przy okazji powiedział ze do wymiany jest wachacz ale z drugiej strony i odrazu kupiłem go na szrocie za 50 zł i jest oki za wymiane i ustawienie zbieznosci zapłaciłem 70 zł. Co do tego ocierania to niewiem co to było poruszałem paskiem klinowym i narazie ustało. Dzieki za odpowiedzi i życze miłego dnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.