Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Śruby mocujące amortyzator.

Gość szpara

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Przymierzam sie do wymiany amorków moim sunnym 2.0 dlx 1992.Chcialbym przedtem zgromadzic wszystko co bedzie mi potrzebne. Mam wiec pytanie, czy sruby mocujace amortyzator do zwrotnicy musza byc jakies specjalne czy moga byc to dowolne sruby o odpowiednim rozmiarze (przypuszczam ze te ktore sa w tej chwili nie beda sie juz nie nadawac po rozkreceniu).

z gory dziekuje

Gość Marcinelli

dlaczego nie bedą już do uzytku?? ja wymieniałem w w sunny 87r. i odkręciły sie bez problemu, w wewnątrz nawet lśniły jak nowe!! nie ma potzeby nowych śrub

Tak sobie pomyslalem i chcialem przygotowany na rozne sytuacje. Sugerowalem sie rowniez opisem w ksiazce o sunnym, ze tesruby nalezy wymieniac za kazdym razem jak sie je odkreca :wink: .

Gość radek100nx

Ja zmieniałem spręzyne 4 razy i tyleż razy rozkręcałem te sruby i jest wszystko ok. Chociał w instrykcji serwisowej zalecają wymieniać te śruby na nowe przy każdym rozkręceniu.

Próbowalem dzis wymienic amorki. Proba nie udana :oops: .Pękl sciagac do sprężyn. Prawie polamalo mi palca.Sruby faktycznie sa ok, troche odrdzewiacza i bez problemu sie odkrecily.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...