Gość M.I.C.A Opublikowano 17 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2006 Dziś postanowiłem rozprawić się z głuchymi stukami w tylnim zawieszeniu, na pierwszy ogień poszły gumki trzymające drążek stabilizatora - wymieniłem i jak ręką odjął. Cisza, nic. ) A teraz ocena warsztatu: bardzo negatywna, arogancka i olewcza postawa szefa zakładu (mechanicy spoko). Płacę i spieszę się a ten odbiera tel. i gada 10 min o d*pie.... Wszystko wg. zasady: klient nisko, na ugiętych kolanach....Sorry PRL już mamy za sobą. Mimo że mechanicy zrobili to dla zasady już tam nie pojadę. Trzeba pomóc niektórym się wyleczyć z pewnych postaw. Warsztat na przeciwko stacji BP w Międzylesiu (koło ronda) / Warszawa - Japan Cars. pozdrawiam właściciela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość suspicious Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 mam podobne objawy, mozna wiedzieć ile taka przyjemnosc kosztuje? gumy+ wymiana p.s. moze niektorych uzytkowników forum zdziwią moje pytania, ale chce zaznaczyć ze nissan to mój pierwszy samochód, a do tego niestety, mało znam się na mechanice samochodowej pozdrawiam tych którzy zrozumieja ze sa ludzie mniej lub bardziej ogarnieci w temacie, ale nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velociraptor Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 p.s. moze niektorych uzytkowników forum zdziwią moje pytania, ale chce zaznaczyć ze nissan to mój pierwszy samochód, a do tego niestety, mało znam się na mechanice samochodowej pozdrawiam tych którzy zrozumieja ze sa ludzie mniej lub bardziej ogarnieci w temacie, ale nie tylko Nikogo nie dziwią nikt nie ma monopolu na wiedzę i nikt nie wie wszystkiego najwięksi spece czasem się tu o coś pytają. Ewentualne zastrzeżenia co do pytań wystepują w przypadku kiedy pytający nie przeszuka forum pod kątem podobnych wczesniej pojawiających się odpowiedzi. Pozdrawiam tych którzy szanują czas swój i innych, oraz tych którzy chętnie dzielą się swoją wiedzą Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość suspicious Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Ewentualne zastrzeżenia co do pytań wystepują w przypadku kiedy pytający nie przeszuka forum pod kątem podobnych wczesniej przyznaję, nie poszukałem dobrze i nie uszanowałem czasu innych użytkowników pozdrawiam wszystkich bez wyjątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velociraptor Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Ewentualne zastrzeżenia co do pytań wystepują w przypadku kiedy pytający nie przeszuka forum pod kątem podobnych wczesniej przyznaję, nie poszukałem dobrze i nie uszanowałem czasu innych użytkowników pozdrawiam wszystkich bez wyjątku Mam nadzieję że nie wziąłeś tego tak bardzo do siebie, bo tez nie było to do Ciebie personalnie skierowane od takie skrzywienie admina ... Pozdrawiam Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość suspicious Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Mam nadzieję że nie wziąłeś tego tak bardzo do siebie, bo tez nie było to do Ciebie personalnie skierowane od takie skrzywienie admina ...Pozdrawiam Sławek Nie tak bardzo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Ja za dwie gumy dałem 40zł, wymieniłem sam. Ciężko je dostać bo drążek ma średnicę 16mm a wszędzie mają gumy 18mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość heineken72 Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 to gdzie te gumki kupić? i o jake pytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M.I.C.A Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Mocowanie stabilizatora 4MAX 4707-04-3114 Mocowanie stabilizatora Informacje Inter Cars o towarze indeks: 4707-04-3114E Cena brutto: 4,27 zł nazwa: Poduszka stabilizatora opis : 54613-W1410 guma stabilizatora NISSAN producent: 4MAX czyli w granicach 4-5 PLN, kupcie w sklepie bo w warsztacie Was skroją na 15-20 PLN za sztukę pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M.I.C.A Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 wymiana 20 PLN Admin - ok, nie kumalem czaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velociraptor Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 wymiana 20 PLN Nie pisz nowego posta - użyj edytuj Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 2 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 M.I.C.A, a kiedy Ci stukało? Na większych czy mniejszych nierównosciach? Mam podobny problem z tyłu. O tyle specyficzny, że na większych dziurach jest cicho a tylko na lekkich, poprzecznych nierównościach stuka. Albo dopiero po zaliczeniu dziury, jakby coś luźnego latało. Czasem wystarczy że asfalt jest nierówny i już telepie. Pierwsza myśl to też gumy stabilizatora, bo podobnie hałasowało mi w Renault 19 tyle że z przodu. Ale tu tak mi coś lata, że zacząłem zastanawiać się nad luźną rurą wydechową, bądź tłumikiem. Jak to było u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M.I.C.A Opublikowano 2 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 Mi stukało przy małych nierównościach, np. małych garbach asfaltowych, przy większych też ale mniej, ale latać mi raczej nic nie latało ale w tym kontekście sprawdź zamocowanie tłumika - może się o coś obijać np o tylni wahacz... Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janeks13 Opublikowano 2 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 Panowie stawiam na Łączniki stabilizatora tylnego -wydawają taki głuchy stukot tak jakby się cos obijało -proponuje odkrecenie jednej częsci łacznika i sprawdzenie czy niema luzu na główce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 2 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 Taa pewnie :grin: Po przeprowadzce do Wrocławia mam tylko kilka podstawowych kluczy, do tego brak garażu i mróz na dworze Poza tym wymiana gum stabilizatora to mały koszt, więc chyba pójdę w to w ciemno. Rura to jednak raczej odpada bo wsłuchiwałem się i zdecydowanie słychać to z lewej, a rura leci z prawej. [ Dodano: 03 Mar 2006, 11:34 ] M.I.C.A, a można wiedzieć gdzie kupiłeś te gumy? W InterCars nie mają na stanie i nie wiedzą kiedy będą. W innych sklepach które obdzwoniłem podobnie... :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M.I.C.A Opublikowano 3 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2006 Gumki dostaniesz w każdym kiosku.... A tak na poważnie to kupiłem je w podrzędnym sklepie w Warszawie - takiej budzie w drodze do Międzylesia... We Wrocku to nie wiem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 3 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2006 Szukałem, szukałem i w końcu znalazłem. Tylko mają dwa rozmiary: 16 i 18mm. Z tego co tu widzę, to raczej 16mm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość heineken72 Opublikowano 3 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2006 jak ktos je bedzie wymieniaB to prosze napiszcie czy na kanale mozna na tych starych wyczc luzy reka jak guma jest wyrobiona juz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 4 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 Ja dziś wymieniłem, ale w warsztacie więc nie powiem Ci czy można to ręką wyczuć. Na pewno łatwo uchem Chociaż w moim przypadku okazało się, że gumy nie były aż tak strasznie zużyte, a hałasowało bo również drążki są trochę wybite. Ale gościu założył nowe gumy, coś tam mocniej docisnął na drążku i jest już cicho. Cała operacja za 30zł. Przy okazji pozbyłem się kata. Ten już był całkowicie wypalony, zdeczka zapchany i coś w nim hałasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kolor Opublikowano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 W mojej Primerce "głucho" stukały z tyłu łączniki stabilizatorów. Po wymianie jak ręką odjął - cichutko. Stuki pojawiały się na małych nierównościach - większych przejeżdżanych powoli i przy delikatnym ruszaniu do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi