Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[100NX] Centralny zamek 100nx

Gość chrosta
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

dzis zrobie je na bank, ostatnio poszedłem niby robic foty ale wylądowałem w warsztacie zrobiłem foty skrzyni na sprzedaz i wystawiłem ja na allegro. Dzis tylko windowsa zainstaluje kolezance pujde zrobic i najpóźniej do 18 wysle.

no sorry ze tak obiecuje ale jeszcze nie dotarłem do nissana:/ (mam tam 3km i wiesz hehe zawsze jakos mi sie odwidzi isc....... jutro po niego pujde juz )

Jasne jasne prędzej ja zdejme boczek i pstrykne fotki tylko u mnie nic nie będzie widać, bo mam wygłuszenia, więc czekam na Ciebie

Gość EnDrIu WAWA
no sorry ze tak obiecuje ale jeszcze nie dotarłem do nissana:/ (mam tam 3km i wiesz hehe zawsze jakos mi sie odwidzi isc....... jutro po niego pujde juz )

Jasne jasne prędzej ja zdejme boczek i pstrykne fotki tylko u mnie nic nie będzie widać, bo mam wygłuszenia, więc czekam na Ciebie

oj tam bedziesz u siebie zdjemowal...rozbierzemy moj w Forcie Wola i od razu zalozymy :wink: :lol:

bedą szybciej jutro ide ze znajomym przyciemniac szybki wiec beda fotki

Jak wam się uda samemu przyciemnić ładnie tylną szybke to powiedz z jakiej folii robicie i jak robiliście i obowiązkowo wrzuć fotki. Ja dziś wygłuszam bagażnik. Miłej pracy. Pozdro

szyby tylnej dzis nie robilismy tylko docinalismy folie hehe znow lenistwo, własnie dzwoniłem do znajomego jak tylna mowił ze nagrzewa sie ja opalarka i formuje pozdro

tutaj daje zdjecia drzwi

http://img125.imageshack.us/my.php?image=img04143on.jpg

http://img126.imageshack.us/my.php?image=img04189kd.jpg

a ta dzwigienke to kazdy bedzie widział tylko zajrzy, ma 3 dziury jezeli Tobie o ta własnie chodzi?? d ojednej jest podlonczony wodzik z klamki i 2 wolne. Namaluj w jakiej pozycji jest siłownik i gdzie dziury wierciłes na szyne

Wszystko jest założone tak jak na zdjęciu tylko oczywiście od wewnętrznej strony drzwi. Co do kabli to niestety nie puszczałem ich orginalnymi gumowymi przewodami tylko obok ich i ładnie to będe zaklejał czarną taśmą tak, że nic nie będzie widać. Nie byłem dobry z plastyki, więc troszke kiepsko to wygląda i nie trzyma proporcji, ale chyba obrazuje o co chodzi. A oto fotki:

drzwi2.jpg

drzwi1.jpg

Gość EnDrIu WAWA

mam jeszcze pytanko...w prawdzie niewiele pamietam jak wygladaja takie drzwi, bo z 1.5roku temu je rozbieralem, ale silownik dziala gora/dol a jak chodzi ta linka od zamka? Nie chodzi przypadkiem lewo/prawo?

tak ten wodzik chodzi lewo prawo, ale mruzo podłonczył pod dzwigienke do ktorej jest podłonczona ta linka z klamki, a ona chodzi gora doł wiec dlatego siłownik jest załozony pionowo. To jest banał juz wiem o co tam chodzi jak jutro przykręce to porobie dokładne fotki. Zabiore aparat napewnooooo:)

tak ten wodzik chodzi lewo prawo, ale mruzo podłonczył pod dzwigienke do ktorej jest podłonczona ta linka z klamki, a ona chodzi gora doł wiec dlatego siłownik jest załozony pionowo. To jest banał juz wiem o co tam chodzi jak jutro przykręce to porobie dokładne fotki. Zabiore aparat napewnooooo:)

Jest dokładnie tak jak mówisz. Siłownik chodzi góra dół tak jak dźwigienka przy zamku, bo ona ma chyba kształt litery "L" i do jednego końca jest podłączany siłownik a do drugiego jest podłączony przełącznik zamykania drzwi wewnątrz auta.

ok central załozyłem chodzi rewelacja tylko mam problem, z centralki z centralnego zamka wychodzą dwa kable (brązowy i biały) ktore nalezy podłonczyc do alarmu, a z alarmu na sterowanie centralnym zamkiem wychodzi chyba z 6, centralny zamek mam Terminator, a alarm Magicar..... nie mam instrukcji to tego centrala wiec Mrozu do Ciebie pytanie jak to mam podączyc? moze ktos wie? nizej dodaje schemat alarmu.

schemat0cg.th.jpg

Z tego co widze na Twoim schemacie od alarmu to do sterowania centralką od zamka trzeba pociągnąć 2 kable- zielony i niebieski i je podłączasz do brązowego i białego tylko nie pamiętam który do którego, ale to sam zauważysz, bo jak będzie źle to poprostu zamiast otwierać będzie zamykał i na odwrót. Następnie kable koloru czarny i biały (wychodzące z alarmu) podłączasz do minusa (masa) a koloru pomarańczowy i różowy do plusa (+). W takiej kombinacji to powinno działać. Inną sprawą jest to, że przy tym alarmie można zrezygnować z centralki sterującej centralnym zamkiem i podłączyć się siłownikiem masterem bezpośrednio pod alarm a slavem pod master i też będzie działało i będzie mniej kabli pałętało się po aucie. Pozdrawiam.

Gość EnDrIu WAWA
ok central załozyłem chodzi rewelacja ]
i jak sobie poradziles z mala iloscia miejsca :?: Mam gruba lape, wiec pewnie bede mial problem zeby sie tam dostac :roll:

ok central załozyłem chodzi rewelacja ]
i jak sobie poradziles z mala iloscia miejsca :?: Mam gruba lape, wiec pewnie bede mial problem zeby sie tam dostac :roll:

Trzeba sobie dorobić króciutki śrubokręcik i będzie spox.

Gość chrosta

nic nie trzeba dorabiac, ja wogle nie uzywałem tego łącznika wygiełem pret i zalozyłem 3rurki termokurczliwe i wsadziłem w oryginalna dziurke. w kierownkowskazy wpiełem sie przy przełączniku od nich, z kostki ja ksie nie myle źielono-xx i źielony-xx os strony stacyjki jak sie nie myle 2 dolne a nad nimi jest ten co łącza sie pokolei