Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[100NX] Centralny zamek 100nx

Gość chrosta
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Moge sie w koncu pochwalic chlopaki w mojej firmie podlaczyli mi w koncu alarm i central a przy okazji podpieli tak dlugo kompletowane szyby elektryczne no bajka mowie Wam :D a co do alarmow to moge polecic PROXIME ZN , a opisywane przez kolezanke ultradzwieki to mowiac po ludzku czujniki ruchu w kabinie! :smile: Pozdrawiam Pawel

• 1 miesiąc temu...
Gość EnDrIu WAWA

Ja niestety mam problem z tym montazem. Z tego co widze Chrosta u Ciebie nie ma blach kolo drutow do zamka(widoczne oslonki na zdjeciach) i nie moge umiescic silownika tak jak Ty:( Czy moze demontowales to?

centralny0020lg.th.jpg

centralny0069zi.th.jpg

centralny0074wz.th.jpg

Mrozu wspomniales ze podlaczyles je bezposrednio do zamka...ale czy oryginalny drut wyginales czy zrobiles sam cos co mocuje jedno z drugim?? Jakbys mogl dokladnie opisac jak jest podlaczony silownik z zamkiem bylybm wdzieczny

Co do drzwi od wewnętrznej strony to moje wyglądają dokadnie tak samo jak Twoje. Wszystkie blachy są takie same. Siłownik zamontowałem tak:

centralny0020lg.jpg

oczywiście od wewnętrznej strony, bez zastosowania szyn dołączonych do siłownika tylko bezpośrednio do blachy od drzwi, a drut który idze od siłownika podpiołem pod tą dźwigienke zaznaczoną czerwonym kółkiem. Drut tylko skróciłem a do dźwigienki przymocowałem go za pomocą jednej śruby i tego metalowego gówienka które nakłada się na drut i dokręca do niego małą śrubka (tego o wymiarze ok 1x1cm co jest w komplecie).

centralny0069zi.jpg

Nie jest to zbyt skomplikowane i mi w sumie z przeciągnięciem wiązki zajeło ok 1 godziny na obydwoje drzwi. Przy okazji możesz wygłuszyć całe drzwi to będziesz miał ciszej w aucie i lepsza będzie akustyka. Ja mam jeszcze wygłuszony cały tył włącznie z boczkami z tyłu, nadkolami i całą podłogą w bagażniku i auto jest nie do poznania. Miłej roboty. 3m sie

• 1 rok później...
Gość MadziaQDI

Mam male pytanko szukam juz jakis czas centralnego zamka i nie moge sie zdecydowac bo ciagle ktos mi miesza w glowie i mowi co i innego tak wiec postanowilam ze zapytam sie kogos kto sie na tym zna. jaka sile musza miec najlepiej silowniczki? i czy lepiej kupic centralny z alarmem czy bez? i czy ewentualnie jak sie kupi z alarmem to czy mozna go nie zakladac? mam kilka propozycji z ktorych chciałabym wybrac odpowiedni centralny moze mi ktos doradzic ktory bedzie najlepszy do mojej Seteczki?

1) http://www.allegro.pl/item204830307_alarm_...ka_jakosc_.html

2) http://www.allegro.pl/item209042978__centr...mienny_kod.html

3) http://www.allegro.pl/item206262787_centra...zoryk_hit_.html

dodam ze nie zależy mi na alarmie wygladzie itp. chodzi mi tylko o to zeby latwo zalożyc taki centralny zamek i zeby sie nie zepsul.

Pozdrawiam :)

Ja u siebie jak zakładałem to nie patrzyłem na siłe siłowników. Założyłem pierwsze lepsze jakie mi sie trafiły i chodziły rewelacyjnie nie ważne czy to zima czy lato. Osobiście polecam Ci kupić alarm z siłownikami, bo niewiele więcej jest roboty z podłączeniem niż jak kupisz sam sterownik od centralnego i siłowniki. W Wawie na Żoliborzu jest taka firma Hadron i u nich najtańszy alarm z siłownikami kosztuje coś około 120pln. Pozdro

Co do siłowników to polecam założenie ich w taki sposób jak kiedyś w tym temacie zamieszczaliśmy zdjęcia. Wtedy siłownik nie jest podpięty pod cięgno i nie musi męczyć się z dźwigienką i przełącznikiem przy klamce wewnętrznej a jest za to podpięty bezpośrednio pod zamek w którym jest taka mała dźwigienka i do niej sie wystarczy podpiąć.

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
  • 2 tygodnie później...
Gość Thomsonicus

przede wszystkich witam wszystkich na forum, oto mój pierwszy post!!

Sam centralny założyłem kilka tygodni temu w moim 100nx. Jak komuś to pomoże to linki do aukcji z wybranym zamkiem i rysunki co i jak podłączyłem są na http://www.100nx.fora.pl/forum-ogolne,2/do...runki,3231.html