s900 Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Moge sie w koncu pochwalic chlopaki w mojej firmie podlaczyli mi w koncu alarm i central a przy okazji podpieli tak dlugo kompletowane szyby elektryczne no bajka mowie Wam a co do alarmow to moge polecic PROXIME ZN , a opisywane przez kolezanke ultradzwieki to mowiac po ludzku czujniki ruchu w kabinie! :smile: Pozdrawiam Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Ja niestety mam problem z tym montazem. Z tego co widze Chrosta u Ciebie nie ma blach kolo drutow do zamka(widoczne oslonki na zdjeciach) i nie moge umiescic silownika tak jak Ty:( Czy moze demontowales to? Mrozu wspomniales ze podlaczyles je bezposrednio do zamka...ale czy oryginalny drut wyginales czy zrobiles sam cos co mocuje jedno z drugim?? Jakbys mogl dokladnie opisac jak jest podlaczony silownik z zamkiem bylybm wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Co do drzwi od wewnętrznej strony to moje wyglądają dokadnie tak samo jak Twoje. Wszystkie blachy są takie same. Siłownik zamontowałem tak: oczywiście od wewnętrznej strony, bez zastosowania szyn dołączonych do siłownika tylko bezpośrednio do blachy od drzwi, a drut który idze od siłownika podpiołem pod tą dźwigienke zaznaczoną czerwonym kółkiem. Drut tylko skróciłem a do dźwigienki przymocowałem go za pomocą jednej śruby i tego metalowego gówienka które nakłada się na drut i dokręca do niego małą śrubka (tego o wymiarze ok 1x1cm co jest w komplecie). Nie jest to zbyt skomplikowane i mi w sumie z przeciągnięciem wiązki zajeło ok 1 godziny na obydwoje drzwi. Przy okazji możesz wygłuszyć całe drzwi to będziesz miał ciszej w aucie i lepsza będzie akustyka. Ja mam jeszcze wygłuszony cały tył włącznie z boczkami z tyłu, nadkolami i całą podłogą w bagażniku i auto jest nie do poznania. Miłej roboty. 3m sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Dzieki Mrozu za wskazowki:) ile mata wygluszajaca kosztowala Cie na drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Dzieki Mrozu za wskazowki:) ile mata wygluszajaca kosztowala Cie na drzwi? Nie ma za co a mate miałem za free. Elo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MadziaQDI Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Mam male pytanko szukam juz jakis czas centralnego zamka i nie moge sie zdecydowac bo ciagle ktos mi miesza w glowie i mowi co i innego tak wiec postanowilam ze zapytam sie kogos kto sie na tym zna. jaka sile musza miec najlepiej silowniczki? i czy lepiej kupic centralny z alarmem czy bez? i czy ewentualnie jak sie kupi z alarmem to czy mozna go nie zakladac? mam kilka propozycji z ktorych chciałabym wybrac odpowiedni centralny moze mi ktos doradzic ktory bedzie najlepszy do mojej Seteczki? 1) http://www.allegro.pl/item204830307_alarm_...ka_jakosc_.html 2) http://www.allegro.pl/item209042978__centr...mienny_kod.html 3) http://www.allegro.pl/item206262787_centra...zoryk_hit_.html dodam ze nie zależy mi na alarmie wygladzie itp. chodzi mi tylko o to zeby latwo zalożyc taki centralny zamek i zeby sie nie zepsul. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Ja u siebie jak zakładałem to nie patrzyłem na siłe siłowników. Założyłem pierwsze lepsze jakie mi sie trafiły i chodziły rewelacyjnie nie ważne czy to zima czy lato. Osobiście polecam Ci kupić alarm z siłownikami, bo niewiele więcej jest roboty z podłączeniem niż jak kupisz sam sterownik od centralnego i siłowniki. W Wawie na Żoliborzu jest taka firma Hadron i u nich najtańszy alarm z siłownikami kosztuje coś około 120pln. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pitek NX Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 siemka też założyłem sobie centralny zamek + funkcja alarmu + el.szybki http://images29.fotosik.pl/3/250c0c772d118384.jpg http://images28.fotosik.pl/3/949b65b6df002b5c.jpg http://images26.fotosik.pl/4/6f96c6f5ef367e79.jpg i wszystko kupiłem tam gdzie mówi Mrozu- zapłaciłem 300zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MadziaQDI Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 O to super chyba rowniez sie tam przejade i tez wezme sobie taki zestawik a ciezko bylo to wszystko zamontowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pitek NX Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 alarm najtrudniej (ale pierwszy raz jest podobno najgorszy) do tego dają instrukcje po polsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Co do siłowników to polecam założenie ich w taki sposób jak kiedyś w tym temacie zamieszczaliśmy zdjęcia. Wtedy siłownik nie jest podpięty pod cięgno i nie musi męczyć się z dźwigienką i przełącznikiem przy klamce wewnętrznej a jest za to podpięty bezpośrednio pod zamek w którym jest taka mała dźwigienka i do niej sie wystarczy podpiąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszamoto Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Witam ja zakupiłem zestawik z allegro 4KG ze sprzegiełkiem za 35zł wodziki podłączyłem odrazu do zamka i smiga bez najmniejszego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Podłączyłeś właśnie tak jak ja i myśle,że zawsze będzie to działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CzarsonLSW Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Własnie Stałem Sie szczesliwym posiadaczem Centralnego zamka z alarmem Jutro bede montował dam Fotki co i jak i zdam relacje oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ABi Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 ooo a napisz jaki konkretnie kupiles alarm z c.z. bo tez sie przymierzam teraz do tego:)) i gdzie ta fotorelacja:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Thomsonicus Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 przede wszystkich witam wszystkich na forum, oto mój pierwszy post!! Sam centralny założyłem kilka tygodni temu w moim 100nx. Jak komuś to pomoże to linki do aukcji z wybranym zamkiem i rysunki co i jak podłączyłem są na http://www.100nx.fora.pl/forum-ogolne,2/do...runki,3231.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi