Gość Smog Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Witam Was wszystkich serdecznie jestem nowym uzytkownikiem forum na prawko ide dopiero za 13 miesięcy ale zżera mnie ciekawość zeby sie dowiedzieć o aucie mojego taty wszystkiego otóż ma Nissana Almere 1.4 GX 87KM 1997rok zdjecie identyczne tylko moj jest biały i nie ma takich felg na bezpiecznikach ktore są kolo kierownicy chodzi mi o tą klapke gdy ją zdejmuje to mam takie napisy jak Blower Motor, Air Con, Turn Signal, Engine Control, Air bag DR, ABS, Fuel Pump, RR Wiper, Mirror, Cig Lighter, Meter, AS, Hazard, Spare fuel,Fuse puller. i tak sa jekies dwa wejscia nie wiem moze zeby podlaczyc laptopa czy cos zeby programowac glowi mnie jedno czy to auto ma ABS bezpiecznik tego typu jest, moze ma ale zablokowane i jak odblokowac p.s moze macie jakies strony z dokladnym opisem tego autka? Pozdrawiam :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 a poszukac na forum to sie nie chce ?? wszystko cacy opisane... nawet oddzielny dzial o almerach ejst.... Blower Motor - wentyl nagrzewnicy Air Con - klima Turn Signal - kierunki Engine Control - ECU Air bag DR - poducha kierowcy ABS - abs ;] Fuel Pump - pompa paliwa RR Wiper - wycieraczka tylna Mirror - lusterka(regulacja) Cig Lighter - zapalniczka Meter - nie wiem ale chyba licznik przebiegu.. AS - nie wiem Hazard - tez nie wiem Spare fuel - rezerwa Fuse puller - to chyba te szczypczyki do wyciagania ogolnie to witam na forum najpierw uzyj opcji szukaj, poczytaj dzial o almerze i dopiero jak by co to pytaj co nie wiesz:P bo tak to tu balagan bedzie okrutny ;] co do absu... to przyhamuj ostro i zobacz czy zblokuje i czy czujesz masaz stop jesli nie dziala moze byc to wina nie tylko bezpiecznika ale i czujnikow przy kolach... nie mam absu wiec nei wiem gdzie one dokladnie sa, ale na forum almery jest opisane napewno... tylko poszukac;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Smog Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 no to tak bezpieczniki od ABS są ale ABS-u nie ma sladu po chamowaniu ostanio dosc bylo slisko wiec przy 50km hampel na maksa i nic ani widu ani slychu z tylu są hamulce bębnowe jest np jakis sposob na sprawdzenie czy np jest gdzies pod maska komputer abs czy cos takiego pompki abs a jezeli nie bedzie nic z tych rzecze, to da sie w jakis sposob ABS "zrobic"? (ciekawość) Pozdrawiam :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 no to tak bezpieczniki od ABS są ale ABS-u nie ma sladu po chamowaniu ostanio dosc bylo slisko wiec przy 50km hampel na maksa i nic ani widu ani slychu z tylu są hamulce bębnowejest np jakis sposob na sprawdzenie czy np jest gdzies pod maska komputer abs czy cos takiego pompki abs a jezeli nie bedzie nic z tych rzecze, to da sie w jakis sposob ABS "zrobic"? (ciekawość) Pozdrawiam :-))) jakis szczep ?? jesli masz z tylu bebny nie masz absu chyba ze ktos to po cos zamienil na bebny :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.