Gość MacKo Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 jak w temacie... mam dwa wentylatory a nie mam klimy rok auta 94 czy ktoś ma tak samo albo sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sokrated Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Witam Według opisu technicznego silnika 2.0D układ chłodzena w nim zastosowany to układ z samoczynnym obiegiem płynu chłodzącego i dwoma wentylatorami włączanymi wyłącznikiem termicznym. Nie ma tam rozgraniczenia czy jest klima czy nie. Różnice występują w innych silnikach i zależą właśnie od tego czy jest klima ewentualnie automatyczna skrzynia biegów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 czyli tak ma być? a kiedy chodzi jeden a kiedy dwa ? mam czekać do lata? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sokrated Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Według tego co napisane tak właśnie ma być Włączenie poszczególnych wentylatorów zależy oczywiście od temperatury : Temperatura włączenia - 1. wentylator 90 stopni C , 2.wentylator 105 stopni C Temperatura wyłączenia - 1.wentylator 83 stopnie C , 2.wentylator 98 stopni C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość axg Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 W mojej P10 2,0D jest tylko jeden wentylator, nie wiem czy poprzedni wlasciciel wymontowal drugi czy nie bylo go od poczatku. Sprawdzalem tez przekaznik , jest tylko do FAN1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 jak można sprawdzić czy oba chodzą ?? wystarcy odłączyć czujnik czy inną wtyczkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.