Gość emir Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Wytam !!! zastanawiam sie czy można zainstalować (zamontować) komputer pokładowy (to cudenko ktore liczy np spalanie) :?: :?: W mojej primerce jest tylko zegar, termometr i kalendarz :cry: . Czy ktoś z Was juz to robil :?: Co trzeba wymienic - zainstalowac :?: Jakie sa ewentualne koszty takiej operacji :?: Naprawde nikt z Was nie robil tego :-((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 Nie wiem jak to jest dokładnie z tym licznikiem spalania, ale kiedys śledziłem ten wątek w dziale Almery: Licznik spalania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 Sam się nad tym zastanawiam, czy i jak się da to zamontować. Nawet nie mam pomysłu, gdzie umieścić ten wyświetlacz, chyba że na podszybiu, przy nawiewach na przednią szybę, albo przed zegarami, jeśli wyświetlacz bedzie miał odpowiednie rozmiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emir Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 niestety do diesla ten licznik nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxima26 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 witam jak sie urochamia na kompie w p11.144 zeby pokazywal spalanie wiem ze dzialalo ale przestawilem na godzine zeby pokazywal ale jak juz chcialem powrucic do spalania to wyskakuje tylko ustawianie godziny jak to przełaczyc ?? : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo2311 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Włącznik wycieraczek po prawej stronie kierownicy na samym końcu jest przycisk - którym przełączasz się pomiędzy spalaniem średnim, przebiegiem, dystansem jaki pozostał ci do przejechania na paliwie które masz w baku i czasem spędzonym za kierownicą. Godzinę przestawiasz czarnymi "pręcikami" które są w zegarach. Tak przynajmniej jest u mnie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxima26 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 ok dzieki wielkie dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mavv Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Wytam !!! zastanawiam sie czy można zainstalować (zamontować) komputer pokładowy (to cudenko ktore liczy np spalanie) :?: :?: W mojej primerce jest tylko zegar, termometr i kalendarz :cry: . Czy ktoś z Was juz to robil :?: Co trzeba wymienic - zainstalowac :?: Jakie sa ewentualne koszty takiej operacji :?: Naprawde nikt z Was nie robil tego :-((( Witam! Pozwoliłem sobie odkopać starego posta. Skoro do diesla się nie da zamontować kompa, to może do benzyniaka wejdzie? Mam 1.6 16V i również mam tylko zegarek, temperaturę i kalendarz. Jeśli się da zamontować, to jak to zrobić? Trzeba coś rzeźbić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
payen Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Witam kolegów. Posiadam primerkę wp11 z silnikiem 1.6 16V '98. Czytałem jakiś czas temu temat, że mogę zamontować licznik z komputerem i wszystko powinno działać. Zakupiłem niedawno takowy licznik na allegro, lecz niestety okazał się uszkodzony. Znalazłem kolejną możliwość nabycia licznika z komputerem, lecz właściciel zasiał w mym umyśle sporą niepewność. Czy sam licznik ma powiązanie z immobilajzerem?(sugestia że auto może nie odpalić po podmianie licznika) jak i czy sam silnik musi być wyposażony w odpowiedni osprzęt. Licznik miał by pochodzić z primery p11 2.0 GT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielkq Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Pierwsze slysze, aby licznik mial powiazanie w p11 z imo. czy bedzie Ci dzialac? Ciezko powiedziec, wszystkie znane mi podmianki mialy miejsce na 2.0 (na NZ jest pare slow na ten temat). Jaki jest Twoj aktualny licznik? - masz temperature/date/zegarek i magiczny guzik w manetce? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
payen Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Pierwsze slysze, aby licznik mial powiazanie w p11 z imo. czy bedzie Ci dzialac? Ciezko powiedziec, wszystkie znane mi podmianki mialy miejsce na 2.0 (na NZ jest pare slow na ten temat). Jaki jest Twoj aktualny licznik? - masz temperature/date/zegarek i magiczny guzik w manetce? Pozdrawiam Właśnie tam podchwyciłem troszkę temat. Mój samochodzik ma już ten troszkę bogatszy z temperaturą, datą i godziną. A co za tym idzie posiada również przełącznik w manetce. Dręczy mnie ten temat gdyż niskim defacto kosztem można zrobić u siebie komputer. A jeżeli wydam pieniążki na licznik z tym komputerem to liczył bym na to żeby to zaczeło działać. i właśnie dlatego wznowiłem temat na forum, bo może ktoś ma już takiego moda na koncie....?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielkq Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 W sumie możesz próbować, bo poza kupnem samego licznika nie masz chyba nic do stracenia (no, może czas na rozkręcenie i skręcenie całości). Ja Ci mogę pisać na przykładzie 2.0, gdzie wsadziłem licznik z SE - operacja plug&play. Popatrz też na to, że licznik z SE jest inny niż GT - inaczej są wyskalowane. Jeżeli wyświetlanie wszystkiego zależy od samych zegarów, to problemów nie powinno być. Jeżeli jednak to komputer gdzieś poza zegarami tym steruje - to będą przekłamania wartościowe na prędkości i obrotach. Sam się zastanawiałem nad zegarami od GT, ale udało się dorwać SE, które ładniej się też komponowały ;-) Pozdrawiam i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuh1305 Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Ja mam zegary z pełnym kompem tzn spalanie, śr prędkość, zasięg itp. Oryginalnie miałem tylko temp., date i zegarek. Wystarczy wymienić zegary i nic więcej. Warunek jest taki że mamy guzik w czubku manetki wycieraczek. Nie wiem jak będzie z silnikiem 1.6, trzeba byłoby zamontować i zobaczyć czy wskazania będą dobre. Aha stan licznika jest zapisywany w zegarach więc przebieg może okazać się inny. U mnie różnica wynosiła 8tys km więc nie wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
payen Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Jest ktoś może z bydgoszczy bądź okolic kto posiada takowy licznik i jest chętny do pomocy żeby sprawdzić czy jest ta modyfikacja możliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi