Gość sokens Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 mam problem bo mechanizm do szyb mi sie wyrobił w moim N14. Mechanizm od kierowcy i kiedy spuszcze szybe cała lata. jest tam taki plastyk który slizga sie po szybie i on się wyjeżdził ma luzy na boki!!! dzwoniłem do serwisu to sprzedaja tylko cały mechanizm który kosztuje 456 zł :shock: Ma ktoś jakis dobry zamiennik tego plastyku albo wie gdzie kupic taki. Bede wdzieczny za jakiekolwiek info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sozi Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Ja mam to samo z prawej strony, udał ci sie moze coś wymyśleć? Przyjdzie chyba poobdzwaniac stacje demontażu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafalanx Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Czesc ,ja mam troszke inny prblem w moim sunny 94 3D,mianowicie szyba mocowana jest do takiego plastiku ,ktory z kolei slizga sie po metalowej szynie,i chyba ma luzy bo jak zakrecam szybe to nie raz sie przekrzywia i potrafi wyjsc poza rame drzwi :cry: wiecie gdzie mozna kupic taki plastik lub jak w inny sposob sobie poradzic z tym problemem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blandman Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 Wymyslil juz ktos cos na ten temat? mam taki sam problem... tzn. przy podnoszeniu szyba przekrzywia sie [ Dodano: Czw 13 Lip, 2006 21:02 ] witam ponownie.... od kiedy kupiłem swoje swoje słoneczko (sunny 1.4 lx 3d 1994 rok)mam problem z szyba pasazera, :sad: tzn "kantuje" przy jej podnoszeniu. Chodzi o szybe prawa. Moja dziewczyna nauczyła sie to obslugiwac i nie było problemu ale pewnego razu jechał ze mna kumpel no i niestety nie zdarzylem wytlumaczyc mu obslugi wiec ten podniosl szybe metoda silowa... i w ten sposob uszkodzil mechanizm podnoszenia szyb. :sad: mechanizm wymienilem i mialem nadzieje ze bedzie już ok. Ale tak nie jest Moze ktos wie co zrobic zeby było dobrze i zeby nie ryzykowac kolejnej wymiany mechanizmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaga Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Mam ten sam problem. Szyba opuszcza się, ale jest luźna. przekrzywia się na boki i jak jest otwarta to strasznie brzęczy. zastanawim się czy nie można jej przykleić (na przykład na silikon) do mechanizmu podnoszenia. nie rozbierałem jeszcze drzwi więc nie wiem czy jest to technicznie możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sokens Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 to nie pomoże, to jest wina plastykowych obejm "jeżdżących" po prowadnichach, one maja luzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rybakowy24 Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Racja,gdyby inaczej te prowadnice były wypełnione a nie tą gumą to by to wieki wytrzymało,mi przez to krzywi szyby przy zamykaniu,,jest na to rada moze mało profesjonalna ale działa,na dole szyby macie dwie srubki na klucz "10" poprostu mam jedną z nich odkreconą i powyzej jest wywiertana dziurka jest wkrecony blachowkret i szyba idzie prosto,nie robiłem tego ja tylko ktos przedemną ale na chłopski rozum to faktycznie inaczej tego nie idzie rozwiązac bo tam zadnej regulacji nima :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaga Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Mam takie pytanko. W drzwiach od kierowcy mam do wymiany mechanizm podnoszenia szyb. Czy ktoś orientuje się czy te mechanizmy są takie same w wersjach 3 drzwiowych i 5 drzwiowych sedanach? Mi potrzeba do lewych drzwi wersji 3 drzwiowej (mechanizm ręczny korbkowy. Szukam na Allegro ale tam głównie są elektryczne. ) A może ktoś z was ma na zbyciu, byłbym bardzo wdzięczny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sokens Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 do 3 drzwiowych sa inne niz do 5cio drzwiowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Ja może będę miał na zbyciu jak mi się uda kupić elektryczne. Będę coś więcej wiedział w środę bo jadę kupić elektryki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z2maciek Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Uwaga! Udało mi się radykalnie rozwiązać ten problem (w sunny 3-drzwiowym, prawa szyba, ale to bez znaczenia..) Miałem to samo... po opuszczeniu szbyby nie dawała się podnieść, latała na boki i blokowała się podczas prób zamykania. Oto co zrobiłem: jak wiadomo przyczyną jest to że uchwyt szyby, suwający się 3 plastikowymi "ząbkami" po prowadnicy, dostaje luzów. Ja dobrałem cienką, gładką blaszkę stalową (od starej opaski przegubu), jeszcze ją podszlifowałem odpowiednio i włożyłem między tę prowadnicę a plastikowe ząbki (z tej strony, z której są dwa). Końce blaszki zagiąłem na tych ząbkach tak by trzymała się na swoim miejscu. W ten sposób skasowałem luzy. Po tym porządnie smarem wszystko nasmarowałem i chodzi jak złoto. Szkoda że wcześniej nie przeczytałem tego tematu, zrobiłbym zdjęcia dla zainteresowanych ale teraz już drzwi złożone... ale mam nadzieję że powyższy opis jest wystarczająco jasny, jak nie to pytajcie. Albo jak macie zdjęcie tej prowadnicy wyślijcie to naszkicuję na nim, jak to zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi