Gość bart1awo Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 Witam, gdzie sa umieszczone w Sunnym N14 przelaczniki do podnoszenia szyb i sterowania lusterkami? Moglby mi ktos podeslac fotke ? Jak jest zorganizowane sterowanie szybami - czy to prawda ze do kazdych dzrzwi jest potrzebny oddzielny sterownik, czy moze te sterowniki sa zintegrowane z przelacznikami ? Moglby mi to kots szerzej naswietlic ? Czy oryginalne silniczki wymontowane z lamp od Sunny N14 beda pasowaly do lamp do N14, ktore tych silniczkow fabrycznie nie mialy ? Na tej fotce ponizej widac zaslepki pod przelacznikiem sterujacym reflektorami oraz po przeciwnej stronie dzwigni recznego - co siedzi zamiast tych zaslepek w lepiej wyposazonych modelach Sunny ? Z gory dzieki za info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raveland Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 tutaj masz sterowanie zamkami i szybami w sunny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bart1awo Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 Dzieki! A moglbys opisac dzialanie tych trzech gornych przyciskow? I jak z tym wszystkim wpolpracuja te blokady zamkow (te z czerwona kropka), ktore sa przy klamkach ? Masz elektrycznie regulowane reflektory albo lusterka w swoim Nissanku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość indygox Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 Ja mam elektrycznie regulowane lusterka i przełącznik jest po lewej stronie kierownicy, regulacja wyskości swiateł masz tam koło recznego co widać na pierwszym zdjeciu co do pytania o " trzy górne przyciski " : pierwszy jest zamykanie drzwi pasazera ( centralny ) - jesli po uruchomieniu blokady przez kierowce pasażer chce otworzyć drzwi to musi najpierw przekrecic jak to nazwałes blokade zamków " to z kropeczka " :grin: i wtedy dopiero ciągnąć za dzwignie od zamka jeśli chodzi o dwa przyciski w drugim rzędzie od góry to- służa do elektrycznych szyb, pierwszy po lewej automatycznie zamyka lub otwiera szybe boczna kierowcy ( do końca w górę lub w dół ), drugi służy jako blokada - po wcisnieciu jej pasażer nie może odsunąć swojej szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bart1awo Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 indygox, dzieki za opis. jakbys mogl jeszcze doprecyzowac kilka rzeczy: Ja mam elektrycznie regulowane lusterka i przełącznik jest po lewej stronie kierownicy A w ktorym dokladnie miejscu? Pod kratką nawiewu powietrza? Moglbys cyknac fotke tego przelacznika ? regulacja wyskości swiateł masz tam koło recznego co widać na pierwszym zdjeciu Intrygaja mnie te "zaslepki" wokol tego regulatora - masz jakies przelaczniki zamiast nich w swoim aucie? co do pytania o " trzy górne przyciski " :pierwszy jest zamykanie drzwi pasazera ( centralny ) - jesli po uruchomieniu blokady przez kierowce pasażer chce otworzyć drzwi to musi najpierw przekrecic jak to nazwałes blokade zamków " to z kropeczka " :grin: i wtedy dopiero ciągnąć za dzwignie od zamka A jak juz pasazer sobie odblokuje drzwi "kropeczką" , to jak kierowca je moze powtornie zablokowac? Naciskajac jeszcze raz ten gorny przycisk ? I czy ten gorny przycisk blokuje wszystkie drzwi pasazerow (3), czy tylko przednie pasazera, czy moze wszystkie 4 drzwi (lacznie z drzwiami kierowcy) ? A jak sie odbywa odblokowywanie drzwi pasazerow przez kierowce? Da sie tym przelacznikiem? A wogole to go sie wciska czy przesuwa, czy jak ? jeśli chodzi o dwa przyciski w drugim rzędzie od góry to- służa do elektrycznych szyb, pierwszy po lewej automatycznie zamyka lub otwiera szybe boczna kierowcy ( do końca w górę lub w dół ) czyli rozumiem, ze te pozostale 4 przyciski (w pierwszym i drugim rzedzie od dolu) odsuwaja szybe tylko wtedy, gdy sie je naciska? Jak dla mnie troche to nietypowe rozwiazanie, w kazdym razie nie spotkalem sie z tym jeszcze - w VW i oplach z tego co pamietam wystarczy dluzej przytrzymac i puscic, a szybka jedzie do konca, i nie ma tam tego dodatkowego przycisku do opuszczania szyby do konca. Widac japonska mysl techniczna byla wtedy inna... drugi służy jako blokada - po wcisnieciu jej pasażer nie może odsunąć swojej szyby Czy ten przycisk blokuje wszystkie szyby pasazerow (przadnia prawa i dwie tylne) ? Pytania dodatkowe: - jak wyglada panel sterujacy w dzrzwiach pasazerow? Prosilbym o fotki w miare mozliwosci... - czy do sterowania szyb oprocz tych przlacznikow sa potrzebne jeszcze jakies dodatkowe sterowniki albo jakies moduly ? Jesli tak, to gdzie sie one znajduja? Z gory dzieki na info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość indygox Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 ad 1) tak regulacja lusterek jest pod kratka nawiewu po lewej stronie ( tam tez jest rozjaśnianie deski rozdzielczej i przełącznik swiateł przeciwmgielnych przednich ) fotki nie dam rady zrobic bo jestem w pracy narazie ad 2) nie mam tam żadnych przełączników - jest dokładnie tak jak na zdjęciu ( podejrzewam że jest to miejsce na przełączniki elektrycznych szyb jesli ktos by nie miał panela w drzwiach ad 3) jak pasażer odblokuje " kropeczką " kierowca aby zablokować jeszcze raz naciska powtórnie - blokując tylko drzwi pasażera - swoje nie ( ja mam wersje 3d nie odpowiem jak jest z tylnimi drzwiami bo ich nie mam ) odblokowanie przez kierowce drzwi pasażera polega na wcisnięciu tegpo przycisku powtórnie ( wciska sie go nie przesuwa ) ad 4) co do przycisków od szyb " pozostałych " to szyby uchylają sie w trakcie trzymania ich - natomiast przycisk auto wystarczy raz nacisnąc i puśćic a szyba zjedzie do końca :grin: ad5 ) mam 3d wiec u mnie tylko przednia szyba pasażera wchodzi w gre ad 6)pytanie dodatkowe : panel pasażera - jeden przełącznik do uchylania szyb i nic wiecej co do mogółów to może sie wypowie jakiś elektryk bo ja niestety nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bart1awo Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 oki, wielgachne dzieki ! Jakbys jeszcze dal rade pozniej te fotki zrobic, o ktore prosilem, to byloby fajnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość parul Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 [intrygaja mnie te "zaslepki" wokol tego regulatora - masz jakies przelaczniki zamiast nich w swoim aucie? U mnie w tym miejscu są włączniki podgrzewanych foteli kierowcy i pasażera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bart1awo Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 U mnie w tym miejscu są włączniki podgrzewanych foteli kierowcy i pasażera. Dzieki, parul ! Jesli dasz rade, to zrob fotki, ok? Jakbys mogl, to innych przelacznikow tez, jesli masz - regulacja lusterek, podswietlenia deski rozdzielczej, halogenow itp. Dzieki z gory! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek666 Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 Wrzucam fotki, o które ktoś prosił. 1. Panel drzwi tylnych: http://img526.imageshack.us/my.php?image=drzwityl1vr.jpg 2. Przyciski podgrzewanych foteli: http://img526.imageshack.us/my.php?image=podgrzewane2ft.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bart1awo Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 dzieki, Tomek. Jakbys mial u siebie elektryczne lusterka, regulacje podsiwetlenia deski i halogeny przeciwmglowe, to tez bym prosil o fotki ich wlacznikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek666 Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 Mam jeszcze pokrętło regulujące podświetlenie obrotomierza, prędkościomierza - nie wiem, czy to występuje w każdej wersji. A elektrycznych lusterek i halogenów nie mam :cry: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bart1awo Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 no wlasnie w kazdej nie wystepuje (u mnie w LX z 91r nie ma), dlatego wlasnie prosze o te fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Honza Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 W związku z tematem mam następujace pytanie: posiadam Sunny N14 3d z szybami "na korbkę" i w obu drzwiach są problemy z podnoszeniem szyb (blokują się na różne sposoby). W lewych drzwiach nawet jest to do wytrzymania, ale w prawych wczoraj zjechała mi szyba o jakieś 3-4cm, co jest dość wkurzające przy obecnej pogodzie. Pomyślałem więc, że wypadałoby wymienić podnośniki, ale może najlepiej od razu na elektryczne. Tylko nie wiem dokładnie co mam wymienić; chyba tak czy owak przy tych problemach najlepiej wymienić cały mechanizm wraz z przyciskami, prawda? Jeśli ktoś mógłby doradzić, to byłoby miło... A może ktoś wie ile takie coś kosztuje? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi