Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

zamulone słonko;)

skull

Rekomendowane odpowiedzi

tak siedze i gdybam i najlepiej będzie jak zapytam Was na forum :wink: jakiś czas temu sprowadziłem żonie sunny 1,4 LX z 91r ja nim prawie nie jeżdzę ale zona narzeka ze zamulony brakuje mu zrywności,muli przy wyprzedzaniu :? zmieniane miał świece na NGK,nowy filter powietrza,nowa kopułka aparatu zapłonowego wraz z palcem sam nie wiem już czego tu się czepiać moze jakaś regulacja silnika :? fakt faktem że takie autko nie duże gabarytowo z silniczkiem 1.4 powinno mieć więcej werwy :wink: wcześniej mialem toyote starlet z silniczkiem 1.0 i o wiele lepiej się zbierała niż nissanik to coś jest nie tak :?: przyznacie chyba racje :wink:

nie wiem czy ma to znaczenie ale na wolnych obrotach pracuje elegancko,równo,cicho,bez przerywania :? tak myslę że może zapłon :?:

wymien jeszcze filtr paliwa zobacz jak jezdzi na innym paliwie i wykrec i obejrzyj swiece. moze jakis problem masz ze skladem mieszanki.

pozdrawiam

slawek

dzisiaj specjalnie wziełem żonki nyskę :wink: zrobiłem akurat krótką trasę w sprawach 50km ogólnie bujał się dobrze 120-140km/h ale jeżeli chodzi o przyśpieszanie to cięzko jest mi coś stwierdzić bo na codzień jeżdzę swoim sunny 1.6 na wtrysku i w tym 1,4 na gażniczku bedę odczuwał mniejszego "buta" :? dzięki za rady jeszcze posprawdzam to i owo i skocze do znajomego na diagnostykę silnika to moze coś wyjaśni :) cos podejzewam ze moze jest ustawiony zły kont wyprzedzenia zapłonu :roll:

Pozdrowionka :grin:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...