Gość RozenPL Opublikowano 4 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 Witam. Potrzebuje schemat rozrządu lub dokładny opis całego urządzenia. Mile widzane jest wymienienie wszystkich części jakie będą potrzebne do wymiany rozrządu. Mam almere N15 z 99roku sedan. Przebieg 150kkm Z góry dziękuje za pomoc. [ Dodano: 05 Mar 2006, 17:59 ] Co jest? Nie ma żadnego specjalisty który może mi pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pietia_pk Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Może podałbyś jaki masz silnik diesel czy benzyniak i jaką pojemność było by fachowcom łatwiej i czy chcesz wymienić tylko pasek czy łańcuszek rozrządu czy wszystko zawory uszczelniacze popychacze wałek rozrządu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuchar Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Witam.Potrzebuje schemat rozrządu lub dokładny opis całego urządzenia. Mile widzane jest wymienienie wszystkich części jakie będą potrzebne do wymiany rozrządu. Mam almere N15 z 99roku sedan. Przebieg 150kkm Z góry dziękuje za pomoc. Jaki motor :?: I napisz co się z nim dzieje, że chcesz cały rozrząd wymieniać po takim przebiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RozenPL Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Witam.Potrzebuje schemat rozrządu lub dokładny opis całego urządzenia. Mile widzane jest wymienienie wszystkich części jakie będą potrzebne do wymiany rozrządu. Mam almere N15 z 99roku sedan. Przebieg 150kkm Z góry dziękuje za pomoc. Jaki motor :?: I napisz co się z nim dzieje, że chcesz cały rozrząd wymieniać po takim przebiegu. N15 z 99roku Przebieg 150kkm - łańcuszki dzwonią ( słychać jaż jak się otwiera drzwi wejściowe) Również w ASO powiedzieli że do wymiany- ale ta cena 3,5 tysi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pietia_pk Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Dalej nie napisałeś pojemności i rodzaju zasilania ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RozenPL Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Dalej nie napisałeś pojemności i rodzaju zasilania ?? SKLEROZA Silnik 1,6 benzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pietia_pk Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 moze o to ci chodziło ?? a i poczytaj ten temat a znajdziesz również tam ciekawe rzeczy i ja cierpie na skleroze zapowmiałem wkleić linka http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RozenPL Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 Jaki tamat nie mogę znależć :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek101120 Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 To ja pozwole sobie wtracic i zapytac. Moj samochod to almera N15 99r 1.6 16V 124000km. Jak silnik jest zimny to po odpaleniu slychac klekoczacy lancuszek tak od 2 do gora 10 sekund zalezy to od pogody im zimniej tym dluzej klekocze ale nigdy nie dluzej niz 10 sekund. Podobno napinacze sa zasilane cisnieniem oleju i jak silnik zimny i cisnienie slabe to lancuszek moze klekotac ktos kiedys mi to tak tlumaczyl i niekazal nic z tym robic do puki nie bedzie klekotal przez caly czas. To prawda???? Podobno te silniki tak maja i chodza jak rasowe diesle [ Dodano: Wto 07 Mar, 2006 16:57 ] A ja pytalem sie w salonie nissana ile za rozrzad to powiedzieli 1200pln (lancuszek napinacze, kola zebate jakies rolki chyba itp.) ale podana cena 3,5 za rozrzad to masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RozenPL Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 U mnie niestety klekocze już cały czas :sad: :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuchar Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 U mnie niestety klekocze już cały czas :sad: :sad: Wymień sam napinacz górnego łańcucha - powinno pomóc. Jeśli to nie wyciszy rozrządu to dopiero wtedy myśl o wymianie innych części. ps. jakim olejem masz "zalany" silnik?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RozenPL Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 U mnie niestety klekocze już cały czas :sad: :sad: Wymień sam napinacz górnego łańcucha - powinno pomóc. Jeśli to nie wyciszy rozrządu to dopiero wtedy myśl o wymianie innych części. ps. jakim olejem masz "zalany" silnik?? Pełny syntetyk MOBIL1 niestety nie wiem jaki (15W 50 jest taki?? :oops: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek101120 Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 Ja dodam tylko ze mnie zaczol klekotac po przesiadce z syntetyka na polsyntetyk MOBIL SUPER S 10W40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maki24 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 koledzy poczebuje pilnie schemat rozrzadu do 1.4 16v 96r problem w tym ze nie wiem jak ustawic kolo posrednie do kola z walu???? prosze o pomoc. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sergiej Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 podaj mi maila to ci wysle schemat [ Dodano: Sob 18 Kwi, 2009 18:12 ] poza tym wyzej jest juz podany schemat ale wysle ci to sobie wydrukujesz ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maki24 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 mak24@interia.eu dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomi21waw Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 tomi21waw@wp.pl mogę prosić i ja:) mam delikatne klekotanie łańcuszka. posłuchalem i jest to chyba górny łańcuch. trzeba próbować, kupie napinacz w serwisie- cena 388,00 i mam nadzieję że będzie okej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maki24 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 dzieki sergiej ale nadal nie wiem jak ma byc ustawiony ten rozrzad,pisze w ks zena lancuchu dolnym powinny byc dwa znaki ktore maja byc,pasowac do znakow na kole zebatym walu i posrednim a ja na lancuchu nie mam znakow,wiec musze wiedziec ile oczek lancucha ma byc od znaku kola posredniego do znaku na kole zebatym na wale,moze mi ktos powiedziec??? na gornym lancuchu sa znaki i pisze ile tych oczek ma byc ze 16 - 16 - 22. a tu nic. prosze o pomoc. [ Dodano: Pon 20 Kwi, 2009 23:49 ] juz wiem ma byc po rowno jak z jednej tak i z drugiej strony,np jest 50 oczek to ma byc 25 od znaku z kola zebatego walu do znaku kola posredniego i 25 od kola posredniego od znaku do znaku na wale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olo Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Jeżeli chcesz to prześlę ci NISSAN ALMERA Sam Naprawiam Tłumaczył z języka francuskiego mgr inż. Wacław Sobolewski Tylko podaj mi na jaki adres Ci wysłać tą książkę tam jest wszystko stron liczy 254. Oto początek Spisu treści: WIADOMOŚCI WSTĘPNE 7 Opis modeli 7 Identyfikacja samochodu 8 Eksploatacja samochodu 10 1. SILNIKI BENZYNOWE 47 1.1. Charakterystyka techniczna 47 1.2. Obsługa i naprawa 60 1.2.1. Sprawdzanie i regulacja silnika 60 1.2.2. Naprawy nie wymagające wymontowania silnika 75 1.2.3. Wymontowanie i zamontowanie zespołu napędowego 85 1.2.4. Naprawa silnika 86 1.2.5. Układ smarowania 93 1.2.6. Układ chłodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiosilny Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Witam potrzebuję schemat do nissana Almery 2.2 dti poniewarz nie wiem jak się wziąc za zmiane pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi