Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

chip do P11 2.0 TD

Gość yarko73
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość yarko73

zakładam chipa do primerki, ale potrzebna mi jest jedna rzecz a mianowicie zczytana pamięć z modułu sterującego (w formie pliku)!! czy ktoś ma może zczytaną taką pamięć (mapę) ????

Na 100% zakładasz? Kiedy? Jak założysz koniecznie napisz czy jest duża różnica, bo chętnych na chipa było już wielu ale jeszcze nikt nie zakładał.

Gość yarko73
Na 100% zakładasz? Kiedy? Jak założysz koniecznie napisz czy jest duża różnica, bo chętnych na chipa było już wielu ale jeszcze nikt nie zakładał.

chcę założyć pod konieć marca, gdyż to musi trochę potrwać - zczytanie pamięci, wlutowanie podstawki pod chipa, zmiana mapy i jak to juz będzie TO WKłADAM GO DO KOMPA i zobaczę jakie wyniki :)

Możesz napisać kilka słów więcej , bo nie bardzo rozumiem dlaczego to wg Ciebie ma tak długo trwać?

Sam byłem obecny przy chipowaniu silnika (akurat wtedy to była skoda TDI) gdzie kość była ponownie wlutowywana i cała operacja, łącznie z włożeniem modułu ECU trwała ok 45min.

pozdr

Adam

Gość yarko73
Możesz napisać kilka słów więcej , bo nie bardzo rozumiem dlaczego to wg Ciebie ma tak długo trwać?

Sam byłem obecny przy chipowaniu silnika (akurat wtedy to była skoda TDI) gdzie kość była ponownie wlutowywana i cała operacja, łącznie z włożeniem modułu ECU trwała ok 45min.

pozdr

Adam

tak długo ponieważ mapę zmieni mi mój znajomy który mieszka na drugim końcu Polski, ale wcześniej muszę zczytać pamięć z modułu i w formie elektronicznej mu ja wysłać!!!!

pzdr Jarek

operacja jak na mój gust trochę ryzykowna, co nie oznacza że nie ma prawa się udać. Kiedyś dyskutowałem na temat podstawek pod scalaki z jednym tunerem, który odradzał takie rozwiązanie, ale jak sie nie jeździ po wybojach to może i tak będzie dobrze.

Przy okazji: jaki masz przebieg auta?

Adam

a nie prościej skorzystać z gotowych już map, zapewne znajdzie się prae firm ktore takowymi dsyponują...

Nie bronie tu eksperymentowania ale żeby nowy program się sprawdził to przynajmniej trzeba dobić pomiary na hamowni i poby drogowe tak przerobić mapy z d*py i wgrać spowrotem do starego Epromu to jakieś dziwne mi się wydaje - nie możesz pojechać Primerą TD do swojego kolegi ktory się tym zajmuje i zrobić to tak jak należy ?

Gość yarko73
a nie prościej skorzystać z gotowych już map, zapewne znajdzie się prae firm ktore takowymi dsyponują...

Nie bronie tu eksperymentowania ale żeby nowy program się sprawdził to przynajmniej trzeba dobić pomiary na hamowni i poby drogowe tak przerobić mapy z d*py i wgrać spowrotem do starego Epromu to jakieś dziwne mi się wydaje - nie możesz pojechać Primerą TD do swojego kolegi ktory się tym zajmuje i zrobić to tak jak należy ?

nie mogę pojechać ze względu na czas którym nie dysponuję a to jest trochę daleko, w każdym razie zobaczymy co będzie.

Autko ma 200kkm