malin_f1 Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 witam się własnie zastanawiam mogę mieć kompletną klimę (sprężarka, skraplacz, przewody, nagrzewnica, jakiś czujnik od załączenia, panel sterowania - czy to już wszystko?) do N15 1,4 za ok 600zł niestety bez chłodnicy pytanie gdzie coś takiego zamotować i ile to kosztuje w grę wchodzą tylko okolice wawy... i może kilka pytań czy wogóle da się to zrobić?? nagrzewnica jest inna? ma ktoś z tym jakieś doświadczenia? może zaryzykować i kupić...? ewentualnie znalazłby się ktoś kto by to mógł ze mną pojechać obejżeć i kupić? niestety wyjazd dość daleki... Proszę o jakieś info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość genjusz Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 Witam, znalazlem cos takiego na allegro http://allegro.pl/item90770037_nissan_alme...nica_klimy.html , nie wiem czy chlodnica z n16 jest taka sama jak do n15 ale trzeba byloby sie gdzies zapytac, w kazdym razie koszt chlodnicy jest dosc wysoki w porownaniu do pozostalych komponentow jakie mozesz otrzymac za 600zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 7 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 szukam kogoś kto to wszystko zamontuje proszę o jakieś namiary i wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MIS Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 powiem tak: moj koles zakladal do swojej N15 1,4 klime uzywaną i kosztowalo go to okolo 1500zł + nabicie. Jesli masz za 600 i chlodnica to ja bym sie nie zastanawial (jesli nie checesz to ja sie pisze na taka.. :mrgreen: ). Z tego co z kumplem rozmawialem to najlepiej jest przekladac jeden do jednego, czyli wyciagasz i wkladasz do swojego w odpowiednie miejsce... Jesli wiesz ze byla sprawna a uklad szczelny to nic tylko brac :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 witam się własnie zastanawiam mogę mieć kompletną klimę (sprężarka, skraplacz, przewody, nagrzewnica, jakiś czujnik od załączenia, panel sterowania - czy to już wszystko?) do N15 1,4 za ok 600zł niestety bez chłodnicy pytanie gdzie coś takiego zamotować i ile to kosztuje w grę wchodzą tylko okolice wawy... i może kilka pytań czy wogóle da się to zrobić?? nagrzewnica jest inna? ma ktoś z tym jakieś doświadczenia? może zaryzykować i kupić...? ewentualnie znalazłby się ktoś kto by to mógł ze mną pojechać obejżeć i kupić? niestety wyjazd dość daleki... Proszę o jakieś info sama mechanika to jeszcze nie koniec. nie wiem czy ECu nie trzeba wymienic bo jakos musi podnosic te obroty gdy klima jest zapieta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 8 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 temat klimy chyna narazie upadł... ojciec dziś roztrzaskał P11... kasacja będzie i odrazu zaczeliśmy szukać następnej nyski grunt że P11 go ochroniła ale o tym będzie następny topic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MIS Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 skoro rezygnujesz no moze odstąpisz koledze... :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 11 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 no już kupiłem więc za późno [ Dodano: Nie 12 Mar, 2006 ] Koledzy HELP Potrzebuję wymiary (szer x wys) chłodnicy klimatyzacji od Primy P11 a jakby mi ktoś powiedział czy taka chłodnica podpasuje do N15 to byłoby super. Może ktoś z was miał z takim problemem styczność? Mile widziane będą również adresy albo telefony do miejsc gdzie można trafić chłodnicę klimy do N15... w grę wchodzi tylko Wawa i najbliższe okolice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MIS Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 no to gratuluje udanego zakupu. Jesli mozesz to zdradz gdzie kupiles i czy moga miec wiecej bo ja tez choruje na klime tylko ze narazie z gotowka kiepsko... Znalazlem na allegro tez bez chlodnicy i smiem twierdzic ze to ta Twoja, bo jak rozmawialismy to sie wygadales ze z Legnicy... :wink: ale nie chcialem Ci podkradac :wink: :mrgreen: a tak na serio to mam nadzieje ze moj koles Ci pomogl. Odnosnie chlodnicy to rozmawialem z nim i powiedzial tak: nie musi byc od N15! Byleby sie tam zmiescila i byla szczelna. Koncowki zawsze mozna przerobic... Jakbys mial jeszcze problemy to wal smielo!! Nr znasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 13 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 siema tak to ta z legnicy jak się uda to montaż w weekend i raczej zlece to warsztatowi razem z nabiciem 500zł zawsze będzie potek gdzie reklamować no i chłodnica krzyczą sobie 350zł... w sumie wyjdzie 600+500+350 = 1450 oby się sprawowała:) a masz jakieś info odnośnie osuszacza? bo koleś mnie naciąga na nowy za 150zl... i nie wiem co z tym zrobić [ Dodano: Wto 14 Mar, 2006 ] Klima w drodze montaż piątek - sobota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristobal Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Koledzy HELP Potrzebuję wymiary (szer x wys) chłodnicy klimatyzacji od Primy P11 Tutaj: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?p=164947#164947 podałem Ci wymiary chłodnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 14 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Powoli zacząłem demontaż. Na początek poszedł panel sterowania nawiewami jak się dowiedziałem od zaprzyjaźnionego klubowicza wystarczy przełożyć sam przód tzn ten laminat z nadrukami oraz przycisk A/C oczywiście japońce pomyśleli o wszystkim i cała elektryczna instalacja pod klimę w samochodzie jest mam na myśli kostkę do sprężarki + kostka od zaworu do przepustnicy + kostka do osuszacza + kostka do drugiego wentylatora no i oczywiście do przycisku A/C zastanawiam się czy wszystkie marki mają zawsze gotową instalkę pod klimę…? Przy okazji dobrałem się do wentylatora gdzie było kilka sosnowych igieł teraz już nic mi nie będzie brzęczeć dodatkowo umyłem wirnik przedmuchałem powietrzem i potraktowałem WD40 oraz oliwką chodzi jak marzenie:) a teraz się zastanawiam czy kiedykolwiek jeszcze zostanie wyprodukowany tak dobry samochód jak N15…? A wracając jeszcze do samej klimy czy któryś z klubowiczów miał problem z rolką napinającą pasek od klimy??? Bo z ciekawości podzwoniłem po ASO i różnych JC i cena tej głupiej roleczki powala w ASO coś około 600zł w JC ~ 400zł masakra… [ Dodano: Pon 20 Mar, 2006 ] Klima zamontowana! Jak narazie działa gość wyrobił się w jeden dzień a straszył że dwóch będzie potrzebował. teraz pracuję jeszcze nad drugim wiatrakiem ale póki co upałów nie widać więc bez paniki Wielkie podziękowania dla Misia oraz jego kolegi który udzielił mi kilku cennych porad i wskazówek Takich klubowiczów nam potrzeba Muszę przyznać że jestem zadowolony oby dobrze się sprawowała tej klimy tak naprawdę brakowało mi w mojej N15 całkowity koszt 1400zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi