Gość ralphi Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 Zwracam się z prośbą o pomoc. Objawy nastepujące: 1. Centralny zamek - Brak reakcji na zamknięcie otwarcie drzwi (kluczyk rygiel)- tak jakby nie było centralnego - Przy zamknięciu z pilota działa tylko domykanie(domyslam się, że by może alarm wywołuje jakiś impuls, który domyka centralny Wszystko chodziło sprawnie do wczoraj, a wiec zarówno przez alarm jak i kluczyk oraz rygiel centralny reagował Jednocześnie poniżej 2. Nie można załaczyc ogrzewania tylnej szyby Po wcisnieciu nie zapala sie dioda ogrzewania. Wszystko wygląda jak bezpiecznik. Obie awarie powstały w tym samym momencie... Myli mnie tylko pobudzenie centralnego przez niezalezny alarm silicon(domkniecie). Czy moze ktos mi pomóc gdzie szukac usterki. Może to byc prosta rzecz jak bezpiecznik, pytanie który, gdyż ja nie znalazłem bezpiecznika do centralnego jak i tylniej szyby Z góry dziękuję Pozdrawiam R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gregorij Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 Sprawdź bezpiecznik F25 (10A) w skrzynce bezpieczników (tej z trzema przekaźnikami). Zabezpiecza on przekaźnik ogrzewania szyby (i lusterek) oraz sterowanie zamkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ralphi Opublikowano 11 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 Mam pytanie czy F25 to bezpiecznik o numerze 25 pod kierownicą 10 A??? Jeśli tak to wida niestety mam bardziej złożony problem :-((( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.