Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Klapa bagażnika

Gość Maciek78
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

...a ja zregenerowałem ;) siłowniki pokrywy bagażnika,

mianowicie nalezy je w miarę rozsadku lekk zgiąć ... i na razie problem z głowy :one:

viehu w jakie sposób wygiąć te siłowniki? przy otwartej klapie? i wyginać cały siłownik czy tylko ten srebrny pręt? no i w którą strone

jak kogos interesuja silowniki do klapy do hatchbacka to moge jutro podpytac na zaprzyjaznionym szrocie za ile by poszły, bo jak dzisiaj bylem i ogladalem to byly i to w dobrym stanie!! :)

pozdr

...co do tych odboi, to nie nastawiał bym się na odzysk, przy próbie wyciagniecia urwą się. Są całe gumowe, wiec trzeba bedzie zaiwestować ok.25 pln w nowe (za 2szt.). Ja wymieniłem.

no mi też już 2 potrzebne, chciałem zdjać jedną oblukać i sie . . urwała :/ ale co w ASO kupiłeś ?? jak ich nie miałeś to CI tak stukało z tyłu ?? bo mi klapa drga na nieruwnościach i słychać tylko nie jestem pewien czy to przez odboje.

...zrobiłem jeszcze jedna rzecz, na półke tylna (N14 3d), na jej krawędź założyłem stara uszczelke taką jak do drzwi,w zamian za odboje pokrywy bagażnika dociskajace półkę-moje były juz uszkodzone. Jest lepiej, bo półka nie podskakuje, jest ciężka i te skrzydełka z boku...

P.S.

Nowe odboje tylej klapy tak na dobra sprawe niczego nie zmieniły,a regulacja na zaczepie zamka sprawia że klapa ciężko zamyka sie. Mysle ze stuki jest to ogólnie wynik utraty swojej sztywnosci całej bryły nadwozia.

Jak tam siłowniki tylnej klapy, podgięte???

:D

• 1 miesiąc temu...

Witam, mam podobny problem ale ...

mam Nissana Sunny n14 sedan (4d) r91, gdy otwieram bagażnik klapa nie trzyma się w górze,okazało się że są wyciągnięte jakieś 2 druty (?) i nie wiem jak je założyć proszę o pomoc np fotki lub sposób założenia

• 4 miesiące temu...

a powiedzcie mi co jest u mnie?? klapa sie nie podnosila sama tylko musialem reka ja do gory brac, wymienile silowniki i nadal to samo tylko ze teraz lzej chodzi, zastanawiam sie juz nawet czy tam aby nie dziala to jakos cisnieniowo;/ mam p10;/ pomocy

a powiedzcie mi co jest u mnie?? klapa sie nie podnosila sama tylko musialem reka ja do gory brac
A w jakim aucie klapa bagażnika sama się podnosi???? raczej w żadnym. Niestety muszę

Cię zmartwić musisz się trochę się wysilić i sam otwierać klapę bagażnika ;) A jeszcze jedno pomyliłeś dział to jest Sunny a ty powinieneś napisać w dziale Primera. Chyba że nie było tam takiego tematu i napisałeś tutaj. Jak tak to się chwali.