Gość axg Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Czujniki otwarcia drzwi od strony kierowcy i pasazera, nie dzialaja, lub dzialaja ale nie zawsze. Chce je wymienic , pytanie czy mozna zastosowac jakies zamienniki ? czy tylko oryginaly. Nie wiem jak one wygladaja, poniewaz mam problemy z ich odkreceniem. Odkrecal moze juz ktos to ustrojstwo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scyzor Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Czujniki otwarcia drzwi od strony kierowcy i pasazera, nie dzialaja, lub dzialaja ale nie zawsze. Chce je wymienic , pytanie czy mozna zastosowac jakies zamienniki ? czy tylko oryginaly. Nie wiem jak one wygladaja, poniewaz mam problemy z ich odkreceniem. Odkrecal moze juz ktos to ustrojstwo ? Moje po zimie też działają jak chcą. Czasem przy otwartych drzwiach na przemian się załączają i wyłączają. Jak miną mrozy muszę się im przyjrzeć. Ale wracając do Twojego pytania to przypuszczam, że kompletny nie będzie pasował z innego auta, ale jak go rozbierzesz, to sam przełącznik powinien pasować prawie z czegokolwiek. Nie wiem jak w Primerkach, ale w Almerze odkręcałem jedną śrubkę i sam odpadał... pzd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość axg Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Wlasnie chodzi mi o sam czujnik, bez tej gumki i mocowania. Mam problem z odkreceniem sruby z lbem krzyzakowym, musze chyba zalatwic sobie jakis duzy srubokret, moze wtedy sie uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scyzor Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Wlasnie chodzi mi o sam czujnik, bez tej gumki i mocowania. Mam problem z odkreceniem sruby z lbem krzyzakowym, musze chyba zalatwic sobie jakis duzy srubokret, moze wtedy sie uda. W Primerze jeszcze się ich nie tykałem, czeka mnie to na wiosnę, ale w Almerce wyglądały podobnie ( była tylko jedna śruba ). Trochę się posiłowałem i puściła. Myślę, że tutaj będzie podobnie. pzd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaano Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 w poprzedniej P10 sie bawilem z czujnikami - b. prymitywne urzadzenie, jak odkrecisz tylko nasmaruj, lub nawet bez odkrecania popryskaj jakims WD40, albo lepiej jakims sprejem do zasniedzialych stykow i rozruszaj - tam nic nie ma oprocz kawalka metalu ktory pewnie lekko skorodowal i nie styka, pozatym mysle ze te same czujniki sa we wszystkich modelach nissanow (kto by robil dla kazdego inny??) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skYwriter Opublikowano 11 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 A ja zrobiłem tak, jak ktoś kiedyś tutaj radził, tzn. kupiłem komplet takich wyłączników(pseudo-czujników) od Daewoo np. Lanosa, ok. 6zł za sztukę. Mają trochę inne mocowanie(blaszka jest wygięta) - więc należy przed montażem spiłować końcówki, po tym zabiegu pasują, są sprzedawane razem z gumowymi pancerzykami. Przy drzwiach kierowcy trzeba pokombinować trochę z kabelkami, bo jeden odp. za sygn. włączonych świateł. U mnie w starych były powyginane blaszki, więc próby ich prostowania skończyły się ich łamaniem, a przesmarowywanie to raczej na krótką metę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 11 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 W ASO takie ustrojstwo kosztuje ponad sto zlotych,wiem bo kupowalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Puzon Opublikowano 11 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 miałem podobny problem okazało się po rozebraniu ze czujnik jest spoko tylko masy nie było na wkręcie-przeczyściłem wkręt dokręciłem i jest spokx-działa bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.