Gość Robert_M Opublikowano 11 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 Witam! Dzisiaj stało się coś dziwnego z licznikiem kilometrów, a mianowicie: przestał się kręcić! Jest to wersja "manualna", kasowanie pomogło na chwilę. Generalnie: kręci, po chwili przestaje, kasuję, zaczyna się kręcić, przestaje i tak w kółko. Pozostałe wskaźniki tj. prędkościomierz i obroty działają. Stąd moje pytanie gdzie szukać przyczyny takiego stanu rzeczy? Sam licznik w zegarach, impulsator, linka?? Almera z '96, 197kkm. Może ktoś zetknął się z takim problemem i byłby w stanie coś poradzić. Z góry wszystkim dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 bez rozbierania raczej się nie obejdzie wg mnie to może świadczyć że ktoś przy tym już grzebał... chyba najłatwiej sprawdzić linkę ew przesmarować tylko teraz pytanie czy almera ma linkę??? ja mam cyfrowe zegary i linki to chyba raczej napewno nie mam a może się mylę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 trybeńki w liczniku sie mogły posypać - to wersja mechaniczna? tzn cyferki sie pzekręcają czy jest wyświetlacz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 96 trybiki ;] wyczysc z kurzu i przesmaruj... a moze zostaw co sie bedzisz przebiegiem przejmowal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robert_M Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 Snu z powiek mi to nie spędza ale trochę irytuje Też po cichu liczę, że to trybiki. Trzeba będzie zdjąć zegary i dokonać konserwacji. Poczekam jeszcze trochę może ktoś podpowie jakieś rozwiązanie na wypadek gdyby zabiegi nie pomogły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 no raczej bez rozkrecenia duzo nie podzialasz... nie ma jak tego ruszyc bez wyjecia zegarow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Witam, odkopie stary temat Mam ten sam objaw, licznik kilometrów czasami sie wyłącza, predkościomierz działa bez problemów. Jeszcze nie wiem dokładnie kiedy ale jak postoi trochę to sie sam naprawia. Denerwuje to bo jak ruszę to działa a po kilku-kilkunastu kilometrach przestaje działać :< Dziś spróbuje rozkręcić Almere mam 3ci dzień a licznik tak sie zachowuje od początku. [ Dodano: Sro 29 Sie, 2007 07:03 ] już sprawdzone, licznik faktycznie sterowany jest elektronicznie, nie linką. Ma jeden silniczek od wskazówki prędkościomierza a drugi od licznika przebiegu. I ten od przebiegu mi sie zatrzymuje po chwili działania. Sam ten mechanizm z dwoma silniczkami jest trudno rozbieralny, ja sie nie odważyłem bo nie wiedziałem jak zdjąć wskazówkę prędkościomierza :< ten silniczek przebiegu to silniczek krokowy, i albo on sie nagrzewa i przestaje działać albo coć w liczniku ale co :?: :?: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.