Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[100NX] Jakie opony na felge 7jx15H2 ET42

lukas3035
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazlem dzisiaj piekne felki 16" z oponkami mialem nadzieje ze nie przypasuja bo to zly moment finansowy ale niestety jak ulal nawet otwor centralny idealnie oponki tylko za wysokie bo 205/50/16 ale za to na przynajmniej 1,5 sezonu no i cena za komplet 900 pln no i mam dola bo nie moge na razie sobie pozwolic :cry: ale potwierdzilem tylko ze ladna felga daje przynajmniej 50% wygladu autka ...

mierzylem 15 ale to nie to szczegulnie , ze ospoilerowalem swojego i teraz kazde kolo wydaje sie male tak mysle ze te 205/50 nie obcieraly a nawet mialy sporo luzu wiec tylko licznik by przeklamywal ale co tam a komfort za to niebo lepszy i ladniej by wypelnily nadkole moze obylo by sie bez spuszczania zawiechy :roll:

Gość EnDrIu WAWA
Znalazlem dzisiaj piekne felki 16" z oponkami mialem nadzieje ze nie przypasuja bo to zly moment finansowy ale niestety jak ulal nawet otwor centralny idealnie oponki tylko za wysokie bo 205/50/16 ale za to na przynajmniej 1,5 sezonu no i cena za komplet 900 pln no i mam dola bo nie moge na razie sobie pozwolic :cry: ale potwierdzilem tylko ze ladna felga daje przynajmniej 50% wygladu autka ...
900zl?to darmo. Racja felgi b.duzo daja autku

900zl?to darmo. Racja felgi b.duzo daja autku

Za 900 pln często już się trafiają 16" felgi do kupienia, więc nie uważam, że to darmo. Mój znajomy sprzedawał 16"BBS z oponami 205/50/15 w bardzo dobrym stanie za 850. Za 1200 czasami można już trafić nawet 17". Pozdro

Mój kumpel sprzedał te felgi ze zdjęcia za 850pln. Jak się później rozglądaliśmy za felgami to wcale nie jest to tak tanio. Za niewiele więcej znaleźliśmy kilka razy 17". Trzeba tylko troche cierpliwości i chodzenia a nie sugerowania się cenami na allegro. Pozdro

calibra.jpg

Dokladnie to te za 900 pln tez uwazam ze cena calkiem si szegolnie ze to 16" :smile:

[ Dodano: 19 Mar 2006, 12:15 ]

i z oponami :lol:

Te o których ja pisze też są oczywiście z oponkami, bez opon to by było juz drogawo.

Szukać trzeba w neciku od ludzi którzy mają z prywatnego importu z np. niemiec, oraz na giełdzie na słomczynie. Nie można tylko napalać się na pierwsze lepsze jakie się znajdzie tylko trzeba wykazać się cierpliwością no chyba, że szukamy konkretnego modelu tak jak było ze mną a to już całkiem inna historia. Elo

Dokladnie to te za 900 pln tez uwazam ze cena calkiem si szegolnie ze to 16" :smile:

[ Dodano: 19 Mar 2006, 12:15 ]

i z oponami :lol:

mam ten sam wzór, jednak 15"

gratki =D>

kupiłeś fajną felgę :grin:

• 4 lata później...

To prawda, że 2.0 były na 14", ale my mówimy o 15" kołach i jak przejdziesz z tego rozmiaru co podajesz na 15" to będziesz miał oponki 195/50/15. Co do większych felg to:

4x100x59.1

7x15 ET 38 - 185/55/15, 195/50/15

7.5x16 ET 35 - 185/50/16, 195/45/16, 205/40/16

7.5x17 ET 35 - 205/40/17, 215/35/17

Powyższe dane są podane z niemieckiego katalogu R.TEC, więc na 99% będą pasowały, bo niemcy nie dają TIVu na coś co nie do końca pasuje. Pozdro

Witam jestem nowy na Waszym forum,

parę dni temu kupiłem 100nx, tanio ale niestety ze świadomością, że trzeba w nią włożyć trochę kaski.

Jestem zdania, że lepiej zrobić samemu i powymieniać parę rzeczy wiedząc co się ma wymienione :) tymbardziej, że ma nią jeździć moja kobieta. koleś od którego kupiłem lubiał zaglądać do kieliszka i w d*pie miał autko :( zawsze zastanawiałem się skąd się biorą tacy jak on? fele ma 15 ale niestety 3 bo 4 rozjebał tak że nie dało się z niej nic poskładać, więc moim pierwszym zakupem będą fele, a że zima jest więc zastanawiałem się nad stalówkami co by się później nie męczyć z przekładaniem na letnie.

poszperałem i znalazłem Twój pościk, DZIĘKI wielkie właśnie tego szukałem!!!!

jak byście mieli jakieś namiary na tanie części, oponki, fele, co bym zaoszczędził długich poszukiwań wyłbym wczęczny za podlinkowanie.

z góry dzięki i pzd Wszystkich.