adasios Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 Witam Jak zwykle mam pytanie laika - do zorientowanych osób (czyli chyba wszystkich). Chciałbym wiedzieć jak można pociągnąć (któredy) przewód od minusa do instalacji radia? Może ktoś to już robił i ma jakąś dokumentacje zdjęciową, albo jakiś inny rodzaj manuala - pomóżcie. P.S. Chodzi o N16. pozdrawiam adasios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość genjusz Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 wejdz moj temat o instalacji halogenow tam jest napisamne jak puscuic kabelek z silnika do kabiny. http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?p=162257#162257 "kabelki poprowadzilem przez gumowa zaślepkę mniejwięcej na srodku komory silnika, należy wyjąć zaślepke lekko ja obkroić żeby kabelek mogł swobotnie przejść i spowrotem ją założyć. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Od minusa do radia, a po co? Wystarczy chyba minus z radia (jak nie ma go na obudowie) przymocować do najbliższego metalowego elementu, np. w konsoli środkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 czyli uziemic minus z akumulatora a masa to 2 roozne rzeczy tak naprawde. lepiej zroob jak moowi jarkk bo bedziesz mial takie same kwiatki jak ostatnio ktos na forum hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość genjusz Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 a nie miales orginalnie poprowadzonych kabli od car audio, ppowinny byc gotowe kable na glosniki tyl, przod, oraz wszystkie zasilajace oraz minus i uziemienie? u jmnie w n15 bylo wszystko odrazu fabrycznie, u ciebie w n16 tez powinno wszystko byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasios Opublikowano 14 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 a nie miales orginalnie poprowadzonych kabli od car audio, ppowinny byc gotowe kable na glosniki tyl, przod, oraz wszystkie zasilajace oraz minus i uziemienie? u jmnie w n15 bylo wszystko odrazu fabrycznie, u ciebie w n16 tez powinno wszystko byc. glosniki, +, i inne potrzebne przewody, oprocz minusa są. Jak podlaczę radio pod obudowe (uziemie; do masy czy do karoserii - jak kto woli ) to "gwiżdże" podczas pracy silnika, własnie Tu gdzieś (na forum) wyczytałem, że najlepiej "pociągnąć" od minusa. Dzięki za podpowiedzi napewno skorzystam [ Dodano: 14 Mar 2006, 17:22 ] czyli uziemic minus z akumulatora a masa to 2 roozne rzeczy tak naprawde. lepiej zroob jak moowi jarkk bo bedziesz mial takie same kwiatki jak ostatnio ktos na forum hehe hmm a jakie to "klocki" może się zmusze do tego gwizdania :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scorpion Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Podłącz kabel minusowy pod jakąś śrube (nie zalakierowaną) i będzięsz miał połączenie z minusem akumulatora. W samochodach nie występuje coś takiego jak uziemienie (uziemić to można coś do ziemi, a samochód stoi na czterech izolatorach "opony"). Jak zęrkniesz pod maskę to przewód minusowy od akumulatora jest podłączony bezpośrednio do nadwozia samochodu z tego wynika, że cała metalowa karoseria samochodu jest wielikim minusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 ciągnięcie kabli do radia z akumulatora? Co to ma być? Nie ma fabrycznej instalacji? Po co to chcesz robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 sam jestes minus to jest masa ,a uzylem okreslenia: uziemic (nie fortunnego) zeby bardziej unaocznic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasios Opublikowano 14 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 sam jestes minus to jest masa ,a uzylem okreslenia: uziemic (nie fortunnego) zeby bardziej unaocznic no sory jeśli Cię Tym minusem uraziłem sprobuje jeszcze raz pod karoserie - tak jak opisujecie. Dzieki za pomoc. [ Dodano: 15 Mar 2006, 19:46 ] Po dwóch spalonych bezpiecznikach czasu . Oraz zabawą fachowym urządzeniem, jakim jest voltomierz, udało mi się znaleźć minusa/masę (Nie wiem kto ale ktoś mnie wprowadził w błąd, że w nissankach trzeba ciągnąć samemu :/ ). Dzięki wszystkim za pomoc. Pozdrawiam adas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi