Gość Heraklit Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 Kupiłem swojego nissana w Niemczech. W zbiorniczku wyrównawczym chłodnicy, płyn jest na minium. Na kartce jest napisana nazwa tego płyniu, ale jest on nie dostępny w Polsce. Co w takim wypadku radzicie? Wymienić całkowiecie płyn, czy jest może taki, który pozwala na użycie z innym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marmor Opublikowano 18 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2006 Ja mam zasadę, że po kupnie samochodu wymieniam wszystkie możliwe płyny. Dla świętego spokoju. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 18 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2006 Ja mam zasadę, że po kupnie samochodu wymieniam wszystkie możliwe płyny. Dla świętego spokoju. :wink: dokładnie tylko pamietaj żeby kupić odpowiedni płyn itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristobal Opublikowano 18 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2006 Kupiłem swojego nissana w Niemczech. W zbiorniczku wyrównawczym chłodnicy, płyn jest na minium. Na kartce jest napisana nazwa tego płyniu, ale jest on nie dostępny w Polsce. Co w takim wypadku radzicie? Wymienić całkowiecie płyn, czy jest może taki, który pozwala na użycie z innym? W razie wyższej konieczności możesz dolać jakikolwiek zachodni płyn (Elf, Mobil, Texaco, Valeo itp.) bo one są mieszalne ze sobą. Tylko zwróc uwagę na kolor płynu. A w wolnej chwili najlepiej wymień na nowy i przez jakiś czas będziesz miał spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seba.boss Opublikowano 18 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2006 Kupiłem swojego nissana w Niemczech. W zbiorniczku wyrównawczym chłodnicy, płyn jest na minium. Na kartce jest napisana nazwa tego płyniu, ale jest on nie dostępny w Polsce. Co w takim wypadku radzicie? Wymienić całkowiecie płyn, czy jest może taki, który pozwala na użycie z innym? Wymien najlepiej na nowy To jest moje zdanie, ja tez musze zmienic plyn w chlodnicy ja leje plyn firmy BASF ja bylem z niego zadowolony w poprzednich samochodach - niewiem czy on jest dostepny w polsce :?: pozdrawiam Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bobtrebor Opublikowano 18 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2006 można za parę złotych kupić miernik temperatury krzepnięcia płynu chłodniczego, sprawdź nim i jeśli jest OK to zostaw i uzupełnij płynem na glikolu bo innych się już praktycznie nie stosuje, na wszelki wypadek zmieszaj próbkę obu płynów i zobacz czy powstała jednorodna ciecz, jeśli tak to możesz śmiało odpuścić wymianę mam od paru lat ten miernik i wychodzi na to, że można spokojnie wymieniać płyn rzadziej niż chcą tego producenci płynów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Heraklit Opublikowano 19 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2006 Dzięki za rady :grin: Jaki proponujecie dobry i sprawdzony płyn do tego modelu: Valvoline, Petrygo, TEXACO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristobal Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Jaki proponujecie dobry i sprawdzony płyn do tego modelu: Valvoline, Petrygo, TEXACO? Z wymienionych wykreśliłbym Petrygo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stani Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Dzięki za rady :grin: Jaki proponujecie dobry i sprawdzony płyn do tego modelu: Valvoline, Petrygo, TEXACO? Kup Texaco (jest najlepszy) i wymień cały płyn nie oszczędzaj, bo to tylko pozorna oszczędność (płyn nie tylko odprowadza ciepło lecz pełni jaszcze kilka ważnych funkcji). Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matt28 Opublikowano 4 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 Witam Dobre doswiadczenia mialem z plynem Dyngel 2000. Nie zamarzl w temperaturze - 32*C, a to juz o czyms swiadczy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi