Gość saki Opublikowano 19 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2006 w ostatniej gazetce reklamowej producentów pod tytułem "auto świat" jest relacja z narodowego testu motoryzacyjego w którym wzięło udział 20 tysięcy kierowców. O almerze tam jest napisane, że dokuczają jej boczne, trzepoczące szyby, szybko zużywające się amory i hamulce. 1. Szyby to i owszem, ale w każdym samochodzie na polskich drogach po przejechaniu paru kilometrów one będą drgać, bo drga cały samochód dostając luzów. 2. Samochód ma przebieg 180 tys. km i amortyzatorów nawet nie zamierzam dotykać przez najbliższe 50 tysięcy kilometrów. Mają po 45 procent. 3. Klocki zmieniane ostatnio przy przebiegu 130 tysięcy kilometrów. Wczoraj zmieniałem zimówki na letnie i klocki są jeszcze cacy. A wy co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mario_k3 Opublikowano 19 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2006 Co do szyb to nie zauważyłem. Hamulce nie narzekam, amory mam chyba coś ok. 67% sprawne. Jedynie można się przyczepić do zbyt twardego zawieszenia ale dla niektórych kierowców to może być zaletą. No i jeszcze sztywna belka z tyłu nie jest zbyt komfortowa dla pasażerów. Użytkuję autko od 4 miesięcy i ogólnie jest ok. Przebieg ok. 132 tys.; żeby trochę mniej paliła po mieście byłoby super!!, a tak jest OK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość n15_krk Opublikowano 19 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2006 ja zauwazylem ze szyby lubia sie samoczynnie opuszczac i przy 150km/h juz slychac wyrazny swist po 150kkm amory przod 82% tyl 74%, jedyne co robilem to wymienilem gumowe oslony co do hamulcow to tylko jedna rzecz mi przeszkadza - zbyt duza sila hamowania na przod (klocki zmieniam co 20tys), na mokrym od razu sie blokuja, trzeba dohamowywac sie recznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 19 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2006 ja zauwazylem ze szyby lubia sie samoczynnie opuszczac i przy 150km/h juz slychac wyrazny swist po 150kkm amory przod 82% tyl 74%, jedyne co robilem to wymienilem gumowe oslony co do hamulcow to tylko jedna rzecz mi przeszkadza - zbyt duza sila hamowania na przod (klocki zmieniam co 20tys), na mokrym od razu sie blokuja, trzeba dohamowywac sie recznym Ja tam nie narzekam na hamulce przód 2300 tył 1700 chodzi o siłę hamowania:) co do klocków to nie wiem zrobiłem 11tys na kasiyamah czy jak im tam i chyba jeszcze do połowy nie doszły... zresztą nie wiem bo kół nie dotykałem od zmiany na zimówki amorki mam z przodu po 92 tył 78 samochód ma 70kkm szyby... fakt ja dokleiłem kawałek gumy do uszczelki żeby szyby lepiej dociskały i od tego momentu dziwne dźwięki powyżej 140 ustały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 19 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2006 u mnei z tych usterek to tylko szyby... ale to wystarczy docisnac korbka amorkow jeszcze nie sprawdzalem... a klocki poprzednie byly 20 000 nie wiem jak te bo jeszcze nie zagladalem co do sily hamowania... to mi sie wlasnie za slaba wydaje :/ na mokrym moze i blokuje, ale na suchym jakos rzadko mi sie udaje zblokowac... poza tym, czy to naprawde takie powazne usterki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MIS Opublikowano 19 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2006 hmmm na szyby nie narzekam, choć kiedys mi "opadaly" ale wystarczylo zmienic polozenie gałek od szyb na najnizej jak sie da i jest juz OK Amorki?? Mam przejechane 149tys z czego 22 po polskich drogach i : przód 80 tył 69 (bagażnik był pusty) wiec wydaje mi sie ze jest ok Hamulce? Co rozumiemy pod tym pojeciem bo hamuje git... a klocki wymienilem na oryinaly przy 138tys wiec przejechalem juz na nich ponad 10tys i nawet polowy jeszcze nie widac... Nie pamietam autka przy ktorym tak mało bym robił... oby tak dalej :mrgreen: Brakuje mi tylko klimy i troche wiecej mocy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek101120 Opublikowano 19 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2006 A KURCZE MYSLALEM ZE TE SZYBY TO WADA W MOIM NISSANKU jak jade po dziurach to sie troche opuszcza i potem powyzej 140 km/h wlasnie swist slychac ale jak dociagne je korbka to ustaje. Zmienie polozenie galki moze cos da :shock: . Co do chamulcow to ja nie nazekam z piecioma osobami i troche w bagarzniku przy predkosci 130 km/h deplem w podloge i blokada natychmiastowa oczywiscie na suchym asfalcie ale smrud niesamowity :x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 19 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2006 Jutro w Auto Szmacie w rubryce używane Alma N15 a w Motorze P11.144 życzę miłej lektury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek101120 Opublikowano 19 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2006 dzieki za info napewno kupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 19 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2006 dzieki za info napewno kupie a na ciul to kupować? przecież takie gazety jak auto świat to się powinno z zasady bojkotować. Bo te pisemka na smyczy reklamodawców chodzą. smiać mi się chce jak oni pieją nad nowymi samochodami. Że ładne i w ogóle. Ale o jednej rzeczy nie wspominają wcale - o awaryjności. A co to za samochód, który piękny, to ciągle się psuje. No ale cóż. Taką mamy prasę motoryzacyjną. Test długodystansowe na 25 tysiącach kilomeytór robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość n15_krk Opublikowano 19 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2006 Ja tam nie narzekam na hamulce przód 2300 tył 1700 chodzi o siłę hamowania:) co do klocków to nie wiem zrobiłem 11tys na kasiyamah czy jak im tam i chyba jeszcze do połowy nie doszły tylko Ty masz ABS i tarcze z tyłu a u mnie lekko przyrdzewialy beben ale i tak daje rade wystarczylo zmienic polozenie gałek od szyb na najnizej jak sie da i jest juz OK dokladnie tak samo zrobilem i jest duzo lepiej, przynajmniej nie trzeba caly czas korby dociagac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek101120 Opublikowano 19 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2006 Zgadzam sie z Toba w 100%. te nowe auta maja napchane elektroniki, psuja sie a w dodatku nie ma fachowcow zeby je naprawiali. Ale i tak kupie bo moja almerak tam jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 dzieki za info napewno kupie a na ciul to kupować? przecież takie gazety jak auto świat to się powinno z zasady bojkotować. Bo te pisemka na smyczy reklamodawców chodzą. smiać mi się chce jak oni pieją nad nowymi samochodami. Że ładne i w ogóle. Ale o jednej rzeczy nie wspominają wcale - o awaryjności. A co to za samochód, który piękny, to ciągle się psuje. No ale cóż. Taką mamy prasę motoryzacyjną. Test długodystansowe na 25 tysiącach kilomeytór robi. Przecież tak jest wszędzie z prasą i nieważne jaka to branża ja np auto szmat kupuję od początku jego istnienia no cóż to taki sposób na nudę w robocie a wcześniej to był sposób na nudę w szkole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Oj już tak nie narzekajcie na te nowe samochody. Jak człowiek by miał ze 100 tys na furkę, to raczej by nie kupował Nissana z XX wieku :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Ja na swoją Almerę na razie nie mogę narzekać. Amortyzatory są sprawne, do wymiany tylko osłony na tylnych. Szyby .. jakoś nie zauważyłem żeby się opuszczały. Trochę świergoczą powyżej 120 ale do przeżycia. Hamulce. Siła hamowania jak i sprawność bardzo dobre. Gorzej z odłosami przy mocnym hamowaniu huk jak w pociągu - nie wiem czy to koniec tarcz i klocków czy ina przycztna (przebieg 143 kkm i nie wiem kiedy zminiane) W niedzielę jest spot to może mi ktoś podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Przecież tak jest wszędzie z prasą i nieważne jaka to branża ja np auto szmat kupuję od początku jego istnienia no cóż to taki sposób na nudę w robocie a wcześniej to był sposób na nudę w szkole Nieprawda, tak nie jest wszędzie z prasą. Zobacz sobie niemiecką, albo brytyjską prasę motoryzacyjną. Oni tam po prosto rozszarpują producentów samochodów na części. Czepiają się każdego gówna. I słusznie. A w Polsce? Zobacz np., że ponad połowa modeli samochodów skromnie licząc ma w tej chwili problemy z korozją. A jeszcze żadna prasa motoryzacyjna z tego powodu larum nie podniosła. A co to w ogóle ma być z tą korozją. Korodują klapy, progi, doły drzwi, błotniki. A co robią gazety?> Piszą, że producent właśnie sobie z tym poradził, bo zaczął stosować plastikowe nadkola. Śmiać się czy płakać? Teraz powiem jak stary dziad w stylu, kiedyś to.... Weźcie np. jakiegoś mercedesa beczkę, 30 lat, najechane z milion kilometrów. W tym samochodzie grama rdzy się nie znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 zgadzam się z Tobą ale ja miałem na myśli Polskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Teraz powiem jak stary dziad w stylu, kiedyś to....Weźcie np. jakiegoś mercedesa beczkę, 30 lat, najechane z milion kilometrów. W tym samochodzie grama rdzy się nie znajdzie. nie opowiadaj bajek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Ja na swoją Almerę na razie nie mogę narzekać.Amortyzatory są sprawne, do wymiany tylko osłony na tylnych. Szyby .. jakoś nie zauważyłem żeby się opuszczały. Trochę świergoczą powyżej 120 ale do przeżycia. Hamulce. Siła hamowania jak i sprawność bardzo dobre. Gorzej z odłosami przy mocnym hamowaniu huk jak w pociągu - nie wiem czy to koniec tarcz i klocków czy ina przycztna (przebieg 143 kkm i nie wiem kiedy zminiane) W niedzielę jest spot to może mi ktoś podpowie dwie przyczyny huczenia hamulcy: 1. tarcze sie koncza 2. syf w bebnach musisz poprostu obadac czy huczy z przodu czy z tylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_okecie Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 MI trzeszczy szyba od strony kierowcy, szczegolnie na wolnych obrotach. co z tym zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maro25 Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 MI trzeszczy szyba od strony kierowcy, szczegolnie na wolnych obrotach. co z tym zrobic? ... zawsze wkrecac nyske na wysokie obroty - ot taka rada :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszo Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Witam wszystkich Pomyslałem sobie że podziele się dzisiejszym artykułem opublikowanym w Autoświecie . Może kogoś zaciekawi . Z tego wzgledu ze nie mam namiaru na zadne ftp wrzucilem to na poczte na onecie (www.onet.pl) i tutaj taka proźba: Jak ktos ma jakiś ftp to moze to tam wrzucić (prosba do admina jakby sie to dalo gdzieś zamelinować :grin: ) i podać linka moze sie jeszcze komuś przyda !!!!! login do poczty nissanklub@op.pl a hasełko nissanklub123 !!!!!!!!!!! Zapraszam do lektóry (format pdf) Pozdrawiam!!!! PS. Sorka za tyle kombinacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi