Gość BebeK Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Witam szanowne grono. Dzisiaj z samego rana mój Nissan odpalił na sekundę by zgasnąć i zamilknąć. Rozrusznik kręci ale silnik już nie gdacze (SR20DE). Czy w tym modelu rozrząd jest na łańcuchu i TO może być TO? Cholera laikiem jestem a przed ściągnięciem bryki do warsztatu chciałbym sie poradzić. Pozdrawiam BebeK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomcat Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Tak, ten motor ma rozrząd na łańcuchu, ale głęboko powątpiewam że to on jest przyczyną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Ja też nie stawiam na rozrząd. Prędzej coś z elektryki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Jeżeli rozrusznik kręci a silnik już nie gdacze to może być pompa paliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 czemu akurat rozrząd? Tak jak napisali koledzy + sprawdzić czy jest iskra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BebeK Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Auto już stoi w warsztacie i najważniejsze jest, że nic sie nie urwało (tak mi powiedział mechanik) Z tego co sie zdążyłem zorientować to faktycznie może być winna elektryka. Pompy paliwa jeśli są japońskie raczej nie mają prawa zrobić wysiadki. W najlepszym razie zapchany jest totalnie filtr paliwa. Nic to... pożyjemy - zobaczymy. Jak już będzie po kłopocie to z pewnością obwieszczę co było przyczyną Pozdrawiam BebeK [ Dodano: Sro 22 Mar, 2006 ] Może kogoś to zainteresuje Dzisiaj odebrałem maszynę od mechanika i okazało się, że po prostu motor był zalany w trupa Dziwię się tylko jakim cudem. Ważne jednak, że to nic poważniejszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.