Gość rumun Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Witam serdecznie kolegów (fajnie że jest forum mozna się wypłakać ) Pogoda ładna sie zrobiła , myślę sobie idę do swojej żabki wymienie filterek pad schowkiem ( tyle to pewniw potrafię) naogladałem sie zdjec ,naczytałem aż mnie łeb rozbolał :grin: no to jestem fachowiec dam radę . Zdemontowałem schowek ..patrzę :shock: coś jakoś nie tak jak w ,, zrób to sam" ale dobra pełen werwy odkręcam wkrety ,, bo tak kazali -blachy sie tzreba pozbyć,odkręciłem i co i g..... :oops: . przez środek pod blaszką (którą odkręciłem)idzie sobie pas plastyku świetnie blokując dostep do filterka ,dobrać się nie sposób bo to nierozłączna część deski rozdzielczej i cała moja werwa opadła na chodnik prosto w psia kupę....filterek chciałem wymienić i nawet klimatyzację odgrzybic bo to chyba trzeba pianke wpakować w miejsce po filterku? a więc refleksja......... albo ja mam pecha albo moja żaba jakaś inna jest bo niemiecki sort mysle sobie podziele sie z kolegami co i jak może coś poradzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 trzeba ten plastik przeciąć, poprostu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rumun Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 no to bedę cioł a le jesze jedno ta pianka do odgrzybiania to gdzie ma być wpakowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 tego ci nie powiem;/ nie jest na piance napisane?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mario_k3 Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Dokładnie trzeba nanieść na powierzchnię parownika którą widać po wyjciu filterków. tutaj jest to dokładnie opisane: http://www.nissanklub.pl/zrob_sam.php?pid=...cid=3&tid=9 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek101120 Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 To ja mam pare pytan co do nawiewu w N15 a mianowicie w moim nissabku nawiew jest jakis slabawy :cry: 1. jak ustawie dmuchawe na nogi to powietrze leci bardzo slabiutko. 2. Jak jade w zime lyb w deszczu i jesli dmuchawa chodz na chwilke nie leci na szybe to odrazu paruje przednia szyba i boczne kierowcy. 3. Jak puszcze cieple powietrze to dmucha takie jakies dziwne ze az cos w oczy szczypie i w nosie kreci co ciekawe dzieje sie tak przy cieplym nadmuchu przy zimnym jest ok. 3. Nadmuch na szybe przednia i przebnie boczne jest tez slabiutki trzeba dlugo czekac zanim odparoja Przedtem smigalem lanosem i niby daewoo a nadmuch 100% lepszy niz w nissanku czy Wy drodzy forumowicze tez tak macie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 ja tak własnie mam, sam bym poznał tajemnice tego słabego nawiewu;/;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 ja się właśnie zastanawiam bo założyłem klimę i doszła puszka ze skraplaczem i już sobie gdybam czy ten skraplacz nie będzie jeszcze bradziej ograniczał dmuchawy... póki co na parowanie szyb nie narzekałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MIS Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 plastik masz to znaczy ze nigdy ten filtr nie byl u Ciebie wymieniany wiec od 98 to chyba masz niezle zapchany... :/ pianke wpakuj gdzie sie da... tzn masz pewnie do niej taka smieszna rurke wiec do kazdego nawiewy wpakuj troche, wyciagnij filtr i tam tez napsikaj. Chodzi o to zeby odgrzybic cale przewody nawiewowe... [ Dodano: Pon 20 Mar, 2006 ] hmmmm nie mam klimy i nawiew jest extra... moze to klimy zalezy :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek101120 Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Filtr przeciwpylkowy zmieniam co 2 lata. Ostatnio zmienialem rok temu. Odgrzybiania nie bylo od kupna auta. A jak bede wpuszczal ta pianke to w otwor tam gdzie filtr i w kokpit we wszystkie miejsca gdzie dmuch????? Jaka nazwe nosi ten preparat do odgrzybiania???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MIS Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Wpuszczaj ja we wszystkie otwory skad dmucha powietrze... zepsuc sie nie da a tylko mozna poprawic. Po tym zabiegu taki fajny zapach jest w autku przez kilka dni... Ja mialem jakis Castrola ale nie wiem dokladnie bo to koles mi robil... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Ciekawe piszecie historie z tym parowaniem Almery. Miałem poprzednio Clio I i tam można było narzekać na zaparowane szyby - w Almerze przy 5 osobach na pokładzie w zimny wilgotny dzień paruja tylko tylne szyby w drzwiach - reszta czysta (przód: nawiew + klima, tył: grzałka). Cd filtrów to widzę po zawieszkach, że były wymieniane ale jak się ociepli to sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rumun Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 juz zrobione , odgrzybianie i wymiana filtra przeciwpyłkowego, a ten plastyk który tam był to po prostu tak jak mi radziliscie wyciołem , ale chyba tak miało byc bo nawet były zaznaczone kreski po których trzeba ciąć. no i tej pianki za 22 zł napakowałem aż mi nawiewami wylazła :grin: odpaliłem nawiew i pełen samochód piany ,roboty sobie narobiłem ale teraz zapaszek jest ok i dmuchanie wzrosło o jakieś 30-40% a filterek bo były dwa ważył chyba z kilogram :grin: 8 lat tam tkwił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MIS Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 juz zrobione , odgrzybianie i wymiana filtra przeciwpyłkowego, a ten plastyk który tam był to po prostu tak jak mi radziliscie wyciołem , ale chyba tak miało byc bo nawet były zaznaczone kreski po których trzeba ciąć. no i tej pianki za 22 zł napakowałem aż mi nawiewami wylazła :grin: odpaliłem nawiew i pełen samochód piany ,roboty sobie narobiłem ale teraz zapaszek jest ok i dmuchanie wzrosło o jakieś 30-40% a filterek bo były dwa ważył chyba z kilogram :grin: 8 lat tam tkwił hehe a to trzeba bylo poczekac az piana sama zejdzie no ale w ten sposob to sobie jeszcze siedzienia odgrzybiles nom plastik miales bo nigdy nie byl wyciagany filtr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 ja wczoraj też odgrzybiałem po montażu klimy narazie kupiłem Plaka za 15zł puki co pomogło już nie śmierdzi ale powiem szczerze że minimalnie coś było czuć na początku bo parownik był czyściutki tzn ktoś wymieniał filterki często myślę że to pomoże jak nie to puszka prparatu forte za 100zł i profesjonalne ogrzybienie ale dziś przejechałem 500km i na 99% to nie będzie potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rumun Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 ,,lepszy chłodek jak smrodek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi