Gość michalll Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 zagladajac pod tylne nadkole zauwazylem peknieta oslone amortyzatora. to chyba o to chodzi, taka plastikowa harmonijka wewnątrz spręzyny. czy trzeba to szybko wymieniac? jest mozliwosc, ze amortyzator szybciej sie przez to zuzyje? i czy ew. naprawa wiaze sie z wymontowaniem amort?? dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Lepiej wymienić , nie jest to duży koszt. Potem z amorem też musiałbyś wymieniać. Chyba lepiej samą gumę niż komplet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalll Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 a to duzo roboty? duzo trzeba rozbierac i wyjmowac? amory sa w miare swieze wiec nie widzi mi sie ich wymiana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Niestety trzeba wyjąć amortyzator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fostof Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Witam, a ile taka oslonka moze kosztowac? bo u mnie jest to samo z tylu, pytalem w JC to ne maja a w ASO to az sie boje spytac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 osłonu kupije się w kompletach po dwie sztuki - to może się zrzucicie. Z jej wymianą jest niestety troche roboty, trzeba zdemontować cały zespół amortyzatora ze spręrzyną - a żeby go rozkręcić trzeba urzyć specjalnych ściskaczy do sprężyn dzięki którym będize mozna bezpiecznie rozkrecić i rozłorzyć na części pierwsze ten zespół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalll Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 a ja nie wiem czy sam jej nie zalatwilem karcherem. chcialem porzadnie wyplukac wszystkie zakamarki, a cisnienie jest naprawde duze. na ostrobramskiej 38b mozna kupic jedna sztuke za 50 zl jeszcze tylko wymiana, moze ktos wie gdzie wymienia mi to w miare tanio? w warszawie. ostatnio wykosztowalem sie na sprzeglo wiec zalezy mi bardzo zeby bylo jak najtaniej. dzieki!!! albo chociaz cene jaka sie za to nalezy, zebym nie przeplacil! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marb Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 albo chociaz cene jaka sie za to nalezy, zebym nie przeplacil! Ja (w Szczecinie) za robociznę płaciłem 80zł / szt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 A ja To zrobie w Warszawie na miejscu i jeszcze taniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.