Gość marmor Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Przy zakupie mojej primerki (przyjechała z Austrii), w bagażniku znalazłem jakiś płyn. Nie znam niemieckigo a siedzenie ze słownikiem nic mi nie dało. Nazywa się CW 1:100, a na butelce pisze : Scheibenreinigungs-Hochkonzentrat für den sicherheitsbewutßen Autofahrer. Zanim to wyrzucę, chciałbym wiedzie co to jest. A nóż coś pożytecznego... Z góry dzięki za pomoc ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 To jakis koncentrat plynu do mycia szyb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marmor Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 A czy to może byc jakiś dodatek do spryskiwacza ? Rozcieńcza się go na 5 litrów wody (tyle odkryłem) A tu znalazłem link : http://www.dooyoo.de/autopflege/cw-1-100-s...r/Testberichte/ (niestety też po niemiecku !) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Madmac Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Jest to jak zwykle pięknie i romantycznie przez Niemców nazwana rzecz która jest "wysoce skondensowany koncentrat płynu do mycia szyb dla kierowców dbających o bezpieczeństwo" :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seba.boss Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 marmor napisał: A czy to może byc jakiś dodatek do spryskiwacza ? Rozcieńcza się go na 5 litrów wody (tyle odkryłem)A tu znalazłem link : http://www.dooyoo.de/autopflege/cw-1-100-s...r/Testberichte/ (niestety też po niemiecku !) to jest koncentrat mozna dodac go do plynu do spryskiwaczy rozciecza sie go 1 do 100 (to jest 10ml tego koncentratu na 1litr ) ponoc po dodaniu tego koncentratu powinny wycieraczki lepiej usuwac robale z szyb i lepiej powinny sie czyscic szyby ja kiedys mialem cos podobnego - i niezauwazylem zadnej roznicy z koncentratem czy bez koszt tego koncentratu jest 5 € Pozdrowienia Sebastian :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emir Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 seba.boss napisał: i niezauwazylem zadnej roznicy z koncentratem czy bez koszt tego koncentratu jest 5 € Dziala :!: ale tylko jesli miesza sie go z woda bo juz z oryginalnymi plynami do szyb to przeciez nie bedzie widac czy dziala czy nie :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.