Gość skarap Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 czlowieku!!! mam nissana sentre 1.5 z `88 roku! walnalem juz w niego troche kasy i wyglada mniej wiecej tak: http://www.axe.walnet.eu.org/Skarap%20-%20Nissan%20Sentra/ ..jak cos to wal, troche juz sie na tym aucie poznalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miedza Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Ile Cię to kosztowało? Pytam bo auto wygląda rewelacyjnie!!! Kto wie jaka skrzynia biegów (5 biegów) będzie pasowała do silnika z Sentry 1.6i? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miedza Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Pytanie jest tylko takie czy będziesz chciał ją opchnąć. W okolicach Katowic jest firma która handuje silnikami i skrzyniami. Za skrzynkę od Sunny wołają 550 Pln + 120 Pln za transport do Gdyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skarap Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 i jak tam Twoja sentra? u nas ja wchodze mowie sentra rocznik silnik i mi sciagaja wiekszosc czesci... ale tylko w jednym sklepie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miedza Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Jak na razie nie mam kaski. Kupiłem drugi samochód a Nissan stoi i czeka na remont. Jest może ktoś znający się na silnikach i chętny do pomocy przy remoncie silnika Sentry za przysłowiowego browarka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skarap Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 jakby Ci sie nie udalo to moge go odkupic bez silnika jakbys nie mial nadzieji. bo ja rozbilem swojego troche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miedza Opublikowano 26 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 Nie ma problemu. Silnik masz gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 No to jeszcze jedna ciekawostka gdzie montowali E16i. A mianowicie w moim Pulsarze Exa. [ Dodano: Sob 06 Sty, 2007 15:19 ] http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=18919 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Żylasty Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Od niedawna posiadam ten sam model Sentry E16S `88 rok i jestem bardzo zadowolony nawet z 4 biegowej skrzyni. Teraz przechodzi ona gruntowne przerobienie głowicy na czym zyskam kilka koni. Czy ktoś ma dokładne dane silnika E16S? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 a w jaki sposob przerabiasz glowice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Żylasty Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Sorki za póżną odpowiedź! Przeróbka polega na spolerowaniu kanałów dolotowych jak i wydechowych, planowanie głowicy na 0,6 z racji pierwszego szlifu, nachromowanie wałka rozrządu i przestawienie go wzgl. wału korbowego odciążenie (lub zastąpienie zaworów innymi-lżejszymi) i dokładne ich spolerowanie. Narazie to tyle, ale to nie koniec;-) W razie pytań chętnie pomogę na GG 5587227 [ Dodano: Sro 26 Gru, 2007 21:23 ] Jeśli ktoś posiada jakieś info na temat B12 i silnika E16 to poproszę cokolwiek (nic nie zginie,a może pomoże hehehe) [ Dodano: Sro 26 Gru, 2007 21:34 ] ustawienie luzów zaworowych w E16 znajduje sie w dziale samochody>>inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil199494 Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 moze macie do sprzedarzy bagnet do mierzenia ilości oleju w silniku ???do nissana sentry 2002r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi