Gość tomek Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Witam.Zabrałem się do wymiany świec i przewodów. Cztery przewody od świec wiem co i gdzie.Ale co z tym najkrótszym???????? Gdzie on jest.Wytłumaczcie jak dziecku. I jeszcze jedno-czy szczelina w elektrodzie świecy jest taka jak ma być czy trzeba coś zmieniać? świece BKR6EY .Dzięki. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Primera P11 2.0 + gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dejw1 Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Wymieniałem niedawno, ten piąty został na półce-znajomu mechanik twierdził że trzeba wymienić tylko 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Musisz dokładnie tak samo załorzyć nowe przewody na miejsce starych. Najbezpieczniej zdejmować je pojedynczo, to się nie walniesz. Generalnie najkrótszy jest do cylindra najbliżej aparatu zapłonowego a najdółuższy do tego najdalej. Kolejność zaznaczona na kopułce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 Wymieniałem niedawno, ten piąty został na półce-znajomu mechanik twierdził że trzeba wymienić tylko 4. Chyba masz racje.Dzięki za podpowiedzi.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeroM Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 Najkrótszy podejrzewam iż będzie z aparatu zapłonowego do cewki zapłonowej. A co do odległości elektrod w świecy, jak ja zmieniałem w swoim Nissku to musiałem tą odległość regulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 Najkrótszy podejrzewam iż będzie z aparatu zapłonowego do cewki zapłonowej. Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 Wymieniłe przewody i są tylko cztery.Widocznie P11 tak mają.Ten piaty się nie przydał.Natomiast w zestawie jest 5 bo starsze modele muszą mieć.Wymieniłem świece i przewody na NGK.Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Gdzie kupiles te NgK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 W sklepie Moto oryginalne made in japan, swiece tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
competer Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Ja z koleji gdy wymieniałem świece i przewody to w zestawie brakowało mi tego najkróttszego. I nie martwiłbym sie tym gdyby nie małe uszkodzenie na tym króciaku. Można go kupić oddzielnie w sklepie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi