Gość Rafał L Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Ostatniego czasu coś dziwnego dzieje się z moją instalacją. Samochód zawsze odpalam na benzynie. Nie jeżdze na niej ponieważ zepsuty mam przepływomierz. W wyniku czego jeżdze na LPG przy zimnym silniku. Od pewnego czasu mam dziwną przypadłość. Gdy przełącze z benzyny na gaz obroty są strasznie niske po czym powoli wzrastają aż do normalności. Następnie gdy tylko wskazówka drgnie i jest mniej wiecej na 1/4 skali temperatury obroty znów spadają i utrzymują się tak aż do pełnego rozgrzania silnika (1/2 skali). A póżniej jest już dobrze. Co może być przyczyną? Wszystkie filtry i świece mam nowe. Pozostała jedynie regulacja. Potejrzewam przebicie na przewodach - czy to może być przyczyna? A może to reduktor, a konkretnie membrany skończyły swój żywot jeżdząc na zimnym silniku? Dodam jeszcze że regulacja śrubą na reduktorze ma dziwnie mały zakres :shock: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Według mnie to albo brudna przepustnica Albo faktycznie membrany a jaki masz przebieg na nich :?: U mnie po czyszczeniu jednego i drugiego obroty wzrosły I lepiej się zbiera jak zimny I nie odczuwam tak zamarzania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość march Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 Według mnie to albo brudna przepustnica Albo faktycznie membrany ... U mnie po czyszczeniu jednego i drugiego obroty wzrosły A tak z ciekawości, była to praca własna czy zlecona? Jeżeli zlecona to gdzie, komu i za ilę? Szczególnie czyszczenie przepustnicy wchodziłoby u mnie w rachubę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał L Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 Reduktor czyściłem dwa miesące temu. Membrany mają około 40 kkm przebiegu. Być może to i przepustnica, będe musiał do niej zajżeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 Wszystko sam :wink: lubię trochę się pobrudzić A warto wyczyścić bo różnica odczuwalna Nic skomplikowanego choć emocje były przy przepływce żeby nie uszkodzić Zresztą jest to opisane na forum w poście o czyszczeniu reduktora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.