Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Syk powietrza z rury wydechowej na zimnym silniku,N15 1.4

Gość gregor694
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość gregor694

Witam wszystkich.

Mam pytanie odnosnie swojej Almerki(N15 1.4 2000r).

Po zapaleniu silnika slychac syczenie jakby z rury wydechowej,dziury w calym ukladzie wydechowym nie ma nigdzie.Po nagrzaniu sie silnika syczenie ustaje ale nie do konca.Na zimnym silniku ma sie wrazenie jakby powietrze z niego uchodzilo:)

Co moze byc tego przyczyną?kompresja ok,silnik szczelny,co prawda 200tys km ale nie sadze zeby to bylo przyczyna.Nie wiem czy to jest normalne??

Prosze o jakies koncepcje.

Pozdrawiam

Witam!

No to widze że nie tylko ja tak mam :) Ale jak widać to chyba nie ma sie czym przejmować :)

Pozdrowionka !! :)

na jakiej podstawie wywnioskowaliście że to chodzi o odpowietrzenie baku??? bo na mój gust to jest związane z wilgocią która zbiera się w układzie wydechowym np po nocce na dworze a po rozgrzeniu wydechu ten odgłos ustaje

Ja tylko sie zapytalem :grin: Jak moj ojciec kupil lanosa nowke to tez tak cos syczalo ale non stop i zapytalismy sie co tak syczy to mechanik odpowiedzial nam ze pompa od paliwa.

W n15 mam ten sam syk wiec bylem swiecie przekonany ze to pompa paliwa. Nie znam sie za dobrze na silnikach wiec uwiezylem w ta pompe :?:

na jakiej podstawie wywnioskowaliście że to chodzi o odpowietrzenie baku??? bo na mój gust to jest związane z wilgocią która zbiera się w układzie wydechowym np po nocce na dworze a po rozgrzeniu wydechu ten odgłos ustaje

jaką w mordę wilgociom? I co ma wilgoć wspólnego z syczeniem?

Gość gregor694

dzieki za zainteresowanie:)

wlasciwie po nagrzaniu prawie ustaje ale jednak posykuje troche.

Coz skoro mowicie ze nie ma sie czym przejmowac to w takim razie sie nie przejmuje...

Gość primavera
Mam to samo. Myślę że raczej nie ma się czym przejmować.

u mnie tez w n15 syczenie bylo od nowosci. nigdy tym sie specjalnie nie przejmowalem, no moze tylko w momencie, gdy rozszczelnil mi sie uklad wydechowy (jakas uszczelka mniej wiecej na wysokosci kierownicy), mialem podejrzenia, ze to wiaze sie z tym. ale poza tym tak bylo, jest i bedzie.

• 4 tygodnie później...