Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K10] Postojóki i kierunkowskazy

Gość Skuter27
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Skuter27

Witam mam taką myśl aby przełorzyć kierunkowskazy w miejsce postojóek i załorzyć pomarańczowe żarówki, tylko postoówki na dole troche by głupio wyglądały, więc czy można jakoś postojóki umieści w lampie głownej tzn jakoś delikatne wywiercić otwór ?? albo zrobić jakoś razem w miejscu gdzie są postojówki włorzyć kierunki?? co o tym myślicie, czekam na opinie i porady

nie ma problemu z tą zamianą tylko wiązki trzeba zamienic i zarówki - tez o tym myslalem tylko ze nie wiem co wlozycdo dziur w zderzaku zamiast kierunków? myslalem o takich wąskich halogenach :roll: w sumie to moze sie za to zabiore jak juz bedzie gotowy mój micrus... a postój to no problem zeby wywiercic otwór w lampie i zastosowac patent rodem z malucha :idea:

Gość Skuter27

ale wywiercić w bocznej lampie gdzie postojówki ?? miejsce niżęj niż jest żarówka czy w lampie głównej??

a poza tym to musi być troche ostrożne bo klosz możę pęknąć a w główna lampa jest bardzo delikatna i nie mma pojecia gdzie by mogły być tam postojówki ??

bo zmiana kabli to nie problem w tym wypadku tylko usytułowanie tej postojówki eh

Gość Skuter27

ale postojówki na dole troche by dziwnie wyglądały a poza tym na dole w zderzaku kierunki są pomarańczowe a na postojówki muszą być białe a białych takich płytek nie moge znaleść :/

dlatego lepiej wywiercic te otwory na postojówki w lustrze reflektora gdzies z dolu lub boku i zaadaptowac gumowe wsadki ze 126p a w miejsce kierunków w zderzaku wsadzic takie wąskie prostokątne halogenki "tuningowe" :wink: we wtorek juz bede miec moje Nismo u siebie wiec potem za kilka dni powiem dokladnie jak to wymyslilem 8)

Gość Skuter27

ok będe czekał a poza tym możesz potestoać otwory na zbitym reflektorze :D jednak ta małą stłuczka na coś się przyda na małą modernizacje a spsoó na fiata 126 czyli żarówka na gumce w reflektorze :D tylko z ka ja wezne 2 takie gumki z malucha :/

• 2 tygodnie później...

Witam Panowie, ja mam jeszcze jeden pomysł odnośnie tych kierunków i postoji :twisted: napewno kojażycie te hondy CRX z roczników plus minus 1991 które miały niemal identyczne rozwiązanie (postokje obok głównych a migi w zderzaku od frontu) ale jeszcze jedna fajna sprawa, jak włączymy w takiej hondzie postoje i mijania to świecą tak jak w micrach, ale najlepsze jak wtedy damy po kierunkach - zaczynają w zderzaku takie kierunki jak w micrach migać na przemian z postojówkami!! wiadoma recz że po tej samej stronie :P ale wizualnie jest to BOMBA, tylko jak to zrobić :evil: niestety nigdy sie tą elektroniką nie zainteresowałem....... może jest to jakiś pomysł bo micry mają taki sam układ lamp, tyle że tego sterowani brakuje.. :grin: pozdrawiam!!

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
oo akurat poszukuję lewej (tzn. Od kierowcy) postojówki do micry K10, może macie taką do odsprzedania :-))) Pozdrowionka

Akurat miałem ale już nie mam...

Nowa kosztuje chyba 38 zł.