Gość symek Opublikowano 24 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2006 Witam Po tym jak gazownik zamontował mi zły mikser (z jedną dziurą) i po namowie sprowadził mikser dedykowany do GA16DE mam małą zagwozdkę. W komplecie z mikserem, który zresztą widać na fotkach była taka oto tulejka: Gazownik powiedział, że nie ma pojęcia do czego może ona służyć, więc moje pytanie kieruję do Was, może też mieliście coś takiego w komplecie z Waszymi mikserami … ??? Mikser mam taki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 24 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2006 A to ci gazownik, tą tulejke zakłada się pod mikser. Dokładnie pod jego mniejszy otwór, tak żeby gaz nie przepływał prze przepływomierz. W razie wybuchu chroni przepływkę przed uszkodzeniem i ogólnie autko czasem lepiej z tą tulejką chodzi. Zakładaj jak najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość symek Opublikowano 24 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2006 A może to też mieć wpływ, że samochód gorzej chodzi na benzynie bez tej tulejki ... ??? [ Dodano: 24 Mar 2006, 12:31 ] Czyli tą tulejkę mam założyć na ten mniejszy otwór pod mikserem ??? [ Dodano: 24 Mar 2006, 13:05 ] Ok, założyłem tą tulejkę, pytanie tylko czy teraz nie musze od nowa ustawiać mieszanki ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 24 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2006 A może to też mieć wpływ, że samochód gorzej chodzi na benzynie bez tej tulejki ... ??? Raczej nie, ale nie na 100%. Czyli tą tulejkę mam założyć na ten mniejszy otwór pod mikserem ???Tak, pod mikser ma być tak jakby przedłużeniem tegomniejszego otworu i co ważne powinna być nałożona na otwór w którym jest przepływomierz, żeby przypadkiem nie spadła Ok, założyłem tą tulejkę, pytanie tylko czy teraz nie musze od nowa ustawiać mieszanki ??? Nie, bo gaz leci tylko większym otworem a taen mniejszy otwór to po to żeby tylko jako tako pracował na benzynie. BTW jak chcesz żeby na benzynie chodził lepiej to spróbuj pokombinować z zawężaniem tego mniejszego otworu, ale najlepiej na wpięciu pod analizator spalin. Mi się udało w ten sposób osiągnąć bardzo dobre spalanie benzyny na wolnych obrotach i minimalnie bogate przy wyższych obrotach. Z tym że u mnie ten mniejszy otwór jest większy :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość symek Opublikowano 24 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2006 Założyłem ją na otwór od przepływomierza, jest idealnie pod ta małą dziurką od miksera, ale nie dotyka go, tzn. pomiędzy mikserem a końcem tulejki jest mały odstęp, około 5mm- tak jakby tulejka była troszkę za krótka ... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 24 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2006 No to chyba jest za krótka, ja mam docięty i wsadzony tak, że mocno dociska do miksera kawałek węża gumowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość symek Opublikowano 24 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2006 No to chyba jest za krótka, ja mam docięty i wsadzony tak, że mocno dociska do miksera kawałek węża gumowego. No to też tak bede musiał zrobić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goago Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 ale jaja :!: :!: :!: jakiś czas temu w kupionym przeze mnie silniku GA16DE znalazłem w jednym z kanałów dolotowych silnika (głowica) takie coś głowiłem się do dzisiaj co to może być i skąd sie wzięło? widać na fotce że zawór dolotowy ładnie sklepał tą tuleję. całe szczęście że tulejka była aluminiowa. tak wyglądała w głowicy niezly zonk co :?: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 No to ostro. Nie wiem jak większość zagazowanych GA16DE z tulejką pod mikserem, ale jak widać na powyższych fotkach nie dobrze zakładać metalowe rzeczy w okolice przepustnicy. BTW.............z gumą pewniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość symek Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Pisząc tego posta mój wąż ogrodowy jest o parę centymetrów krótszy Tak jak mój przedmówca - z gumą pewniej P.S. Jest znaczna różnica w pracy silnika z tą rureczką. Szczególnie widać to w niskich zakresach obrotów, motor pracuje z dużo większą kulturą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi