malin_f1 Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 Witam niech ktoś mi powie jak dostać się do świec w N16 1,5 nigdy się nie przyglądałem temu silnikowi a wczoraj... patrze a tam jakieś kostki są z kabelkami elektrycznymi... rozumiem że jest to jakieś czary mary z zapłonem hmm na każdy gar oddzielna cewka?? niech mi ktoś wytłumaczy o co chodzi i czy świece da się wymienić przy pomocy jakiś standartowych narzędzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pron! Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 Tak, trzeba zdjąć te cewki i oczom twym ukażą się świece. Nie trzeba jakichś specjalnych narzędzi, kluczyk i klucz do świec :] Też byłem zdezorientowany za pierwszym razem bo do tej pory miałem do czynienia ze zwykłymi kablami zapłonowymi, kopółką i te sprawy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 26 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 to rozumiem że trafiłem z tymi cewkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 jak już się chcesz zabierać za wykręcanie świec, to lepiej, żebyś miał o tym pojęcie. Bo jak urwiesz jej łeb, to potem będą ci blok silnika rozbierać, by ją wyjąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 26 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 no "parę" świec w swoim życiu już wykręciłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 jak już się chcesz zabierać za wykręcanie świec, to lepiej, żebyś miał o tym pojęcie. Bo jak urwiesz jej łeb, to potem będą ci blok silnika rozbierać, by ją wyjąć. heh raczej glowice a nie blok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 odpowiedni kluczyk do świec - taki z gumeczką by można było ją wyciągnąć - minimalne doswiadczenie wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.