Gość spij997 Opublikowano 16 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2004 WItam Klubowiczów, mam pytanko dot. Almerki 1,4 z 98 roku (72 tyś przebiegu). Mianowicie po rozgrzaniu silnika i pozostawieniu go na 2-3 godziny, kolejny rozruch wiąże się ze stukaniem w silniku i opóźnionym gaśnięciu lampki smarowania silnika. Ciekawe jest to, że nie zdarza się to zawsze - nie umiem wykapować od czego to zależy. Jeżdżę na syntetyku Texaco 5W/40. Może ten olej jest zbyt rzadki, albo coś się z hydrauliką dzieje? Proszę o opinie na ten temat.. Pdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość paweł ~~ Opublikowano 16 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2004 może napinacz łańcuszka rozrządu :? trudno powiedzieć jak się nie słyszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spij997 Opublikowano 18 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2004 Chyba miałeś rację, wszystko wskazuje na napinacz łańcucha rozrządu. Jestem umówiony z mechanikiem na pojutrze. Dam znać jaki jest efekt finalny poszukiwać. Dzięki za posta. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROBERTS Opublikowano 30 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 Ja mam to samo. Odpisz czy sobie z tym poradziłeś. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pawel99 Opublikowano 30 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 oj chyba to nie 72 tysiące a 172:) masz go od nowości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spij997 Opublikowano 30 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 mam go od początku i przebieg jest pewny. Auto ma przelatane 72 tyś km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.