Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Jak spowolnić działanie tylniej wycieraczki?

Gość fizyk

Rekomendowane odpowiedzi

W jaki sposób zwolnić tylną wycieraczkę? Działa jak szalona, większość płynu zlatuje na samochody stojące obok.... :-(((

Dół szyby jest brudny.

Hehehe no to chyba jesteś pierwszy w klubie z takim problemem - zawsze były nażekania, że nie działa :wink: .

Możesz wpinać ale metodą prób i błędów jakiś rezystor na zasilanie ale nie jestem pewny czy to coś pomoże. Napewno nie zaszkodzi.

Zastosowanie rezystora może pomóc ale należy pamiętać aby był to rezystor dużej mocy. Ja bym raczej próbował skonstruować jakiś prosty generator sygnału PWM i w ten sposób bym regulował prędkość pracy wycieraczki.

Pozdrawiam

Michał

Nie wiem jak jest u Ciebie ale ja mam dwie mozliwosci spryskiwania tylniej szyby, jedna jest z użyciem tylniej wycieraczki lub bez.Jezeli chce dokladnie umyc szybe najpierw pryskam dokładnie plynem a pózniej właczam wycieraczke

co to jest PWM i jak to się robi?

To układ elektroniczny, który zmienia wypełnienie przebiegu, a tym samym moc dostarczaną do silnika.

Pozdrawiam

Michał

W jaki sposób zwolnić tylną wycieraczkę? Działa jak szalona, większość płynu zlatuje na samochody stojące obok.... :-(((

Dół szyby jest brudny.

Widze ze masz autko z 95 wiec jeszcze starego typu dzwigienki pod kierownica :sad:

Ja do swojej K-11 lift 98 zainwestowalem w dzwigienke z primery 8)

Profity

- regulacja predkosci dzialania trybu z przerwa przedniej wycieraczki

- tylna wycieraczka chodzaca w trybie przerywanym

- guziczek w koncowce dzwigienki (oryginalnie zmienia wyswietlenie displaya) jeszcze nie wykorzystany.

Naprawde jestem zadowolony z tego zakupu

Mozna poszukac dzwigienki z primery p-10 bo chyba miala dzwigienke jak w K-11 ale wlasnie z regulacjami :lol:

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...