Gość vidical Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Jeżeli mogę swoje 3grosze - kupiłem rewelacyjną farbę w sprayu czarny mat do drobnych renowacji metalowych,plastikowych - rewelacja!.Ramionka wycieraczek wyglądają jak nówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Powiem więcej, wtrąć czwarty grosz i napisz jaka to farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 pytanie .. jak zdjąć ramiona wycieraczek? Zdjąłem plastikowe osłonki/kapsułki, z pewnym wysiłkiem odkręciłem mocujace śruby, ale niestety ramiona dalej siedzą i ani myślą zejść. Nie chcę czegoś rozwalić ... nie wiem czy tak się zapiekły , czy trzeba coś jeszcze odkręcić? W miarę możliwości prośba o szybką odpowiedź, bo właśnie przy tym siedzę i przy odrobinie szczęścia chciałbym się z tym uporać. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Darek, jeżeli nie masz penetrolu wd40 czy innego cuda to potraktuj mocowanie cocacola albo pepsi. Prawidłowo powinno się to robić przy użyciu ściągacza ale u mnie po godzinie namaczania w coli zdjąłem bez szarpania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 wczoraj WD40 poszło całkiem sporo i czekałem na efekty ze 2h, z tym że polewałem tylko od góry od strony nakrętki. Rozumiem że ramię wycieraczki powinno wyjść samo, bez gwintowanego trzpienia? Pytam bo trzpień trochę wygląda jakby był wkręcony w ramię a nie tylko wciśnięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Ramię jest odddzielnym elementem i zdejmuje się z tego wystającego trzpienia (końcówka ośki) [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Hihi, specjalnie do samochodow japonskich. Pewnie specjalnie zbierają japonski deszcz, bo pewnie ma inna strukture chemiczna niz nasz europejski. Nie polecam wycieraczek Bosha 8) Po roku używania mimo, ze były w idealnym stanie zaczęły tak strasznie skrzypieć, szczególnie od strony kierowcy, że można było dostac szału :twisted: :evil: :-(( Teraz mam nowe pióra kupione w sklepie z częściami do Nissanków, tylko kurna nie wiem jaka to firma :oops: Podobno są wyprodukowane specjalnie dla samochodów japońskich, albo do Nissana albo Toyoty :shock: :roll: Najważniejsze, że pięknie i cichutko zbierają wode z szyby :-))) :-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qtva Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Moze ktos bedzie wiedzial Dzis podczas nawalnicy, gdy wycieraczki pracowaly na najszybszym trybie, wypielo sie pioro wycieraczki i zablokowalo ramie podczas ruchu. Skutek jest taki, ze puscilo laczenie prowadnicy wycieraczki od str kierowcy (znjdujace sie mniej wiecej po srodku szerokosci grodzi). Rozebralem podszybie i nie wiem jak prowadnice z powrotem przymocowac na miejsce: na wcisk, czy tez moze trzyma jakis oring ? Gdyby ktos wiedzial, bardzo prosze o podpowiedz. Tegoroczna pora deszczowa nie pozwala na zepsute wycieraczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarnowianin75 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Witaj,to powiem ci ze czesc o ktorej piszesz kosztuje w Nissanie 180 zl to ja ci powiem ze w Tarnowie na szrocie kosztuje to 100 !!! wiec mysle ze nie jest to cena wygorowana,ja mialem taka przygode w lipcu jak jechalem nad morze,w Kielcach podczas wielkiej ulewy przestala mi dzialac wycieraczka od kierowcy (pech),na szczescie znalazlem milego kolesia ze stacji diagnostycznej ktory mi to naprawil,jak do tej pory narazie dzialaja ale jak dlugo.....kto to wie.Pytalem na zlomie o caly ten mechanizm na zlomie gosc mi powiedzial 100,teraz pytanie,rozebrac stare juz naprawiane i przesmarowac czy kupic na zlomie,przesmarowac i zalozyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi