Gość marcinde Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 witam. mam pytanko, czy są wśród Was tacy, którzy założyli felgi aluminiowie inne jakimi handluje ASO. Nissan proponuje rozmiar, 6x15 ET 45, i praktycznie tylko w ASO można takie felgi zdobyć, wszystkie inne, nawet renomowanych marek mają inne ET, np 40. czy zakładaliście takie felgi? jak NISSAN na to patrzy, czy robią problemy jeśli chodzi o gwarancję? proszę o poradę. kalkulacja jest prosta: w ASO felga kosztuje ok 500 a nie grzeszy urodą, przebierając w felgach firm chociażby ENZO, AEZ, ATT, OZ, można znaleźć super obręcze w granicach 250 zł. i takie chcę założyć (ATT 520) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 wg mnie nie ma się o co przyczepić, ale na wszelki wypadek w razie problemów z autem i odstawienia na naprawę gwarancyjną możesz przerzucić auto na stalówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seba3371 Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 wg mnie nie ma się o co przyczepić, ale na wszelki wypadek w razie problemów z autem i odstawienia na naprawę gwarancyjną możesz przerzucić auto na stalówki dokładnie tak.....trzeba z nimipostępować tak samo jak oni z nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Zakup felg poza ASO nie powoduje utraty gwarancji. Kupić mozesz każde, które tylko sie Tobie spodobaja. Jedyna rzecz to muszą być dobrze dobrane aby np. nic nie ocierało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 no tak, ale przy uszkodzeniu łożyska koła aso będzie mogło się upierać że to wina felg. Tak mi sie zdaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 no tak, ale przy uszkodzeniu łożyska koła aso będzie mogło się upierać że to wina felg. Tak mi sie zdaje Ale jeśli felga będzie prosta to uszkodzenie np. łozyska nie może byc wynikiem żle dobranej felgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 29 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 to był oczywiście żart? a jak myślisz, przedział ET dla felgi jest podawany tylko po to żeby się zmieściła, czy też po to żeby siły odpowiednio rozkładały się na łożysku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 29 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 to był oczywiście żart? a jak myślisz, przedział ET dla felgi jest podawany tylko po to żeby się zmieściła, czy też po to żeby siły odpowiednio rozkładały się na łożysku? Chodziło mi o zakup używanej, krzywej felgi. Jesli felga będzie miała boczne bicia to napewno po jakims czasie odbije sie to uszkodzeniach łożysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 29 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 oj no wiem, tylko że nawet prosta felga, ale nieodpowiednio dobrana też może spowodować szybsze zużycie łożyska i dlatego wydaje mi się, ze zastosowanie innej felgi niz zalecana może posłużyc za argument dla ASO do odmowy naprawy gwarancyjnej. Oczywiście ET 38 zamiast 35 nie zmieni widocznie warunków pracy łożyska, ale jest jednak coś o co może przyczepic się serwis w razie problemów z autem, tak mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 29 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 Generalnie jak serwis będzie chciał sie przyczepić to zawsze coś znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcinde Opublikowano 29 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 nie chodzi mi o zakup używanych felg. chcę kupić tylko i wyłącznie nowe, ale nie w sieci ASO. wydaje mi się, że pojęcie "dobrze dobrana" to rzecz względna. parametry fabryczne mówią swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi