Darek Opublikowano 29 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 Witam, Ostatnio zauważyłem nieco dziwny objaw w mojej N15, tzn. z okolicy tylnego lewego koła (od prawego też ale słabiej) słychać szum czy też świst. Stojąc przy np drzwiach kierowcy i pracującym silniku raczej się tego nie zauważa , ale przy zbliżeniu/zniżeniu do koła jest całkiem wyraźny. Szum jest słyszalny również przez 2-3s po włączeniu stacyjki, ale jeszcze przed uruchomieniem. Dodam jeszcze że jeżdżę na LPG i przez pewnien okres 15kkm jeździłem z dość niskim poziomem paliwa , trochę powyżej rezerwy, ale sporo poniżej 1/4, a to podobno pompce paliwa nie służy i trochę się obawiam że niedługo się skończy . Miał ktoś z Was podobne sprzstrzeżenia i może rozwiać lub potwierdzić moje obawy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krawczynski Marcin Opublikowano 30 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2006 a czy ten świst masz na zimnym silniku czy zawsze bo jak na zimnym to stwierdziliśmy bo pare osób to ma w swoich N15 ze to noramlne i trzeba sie przyzwyczaić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Ja zalozylem przekaznik ktory w czasie przejascia na gaz wylancza pompe paliwowaz pracyKupilem na allegro za 14 zl 15 min podlaczenie super sprawa polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 nie radze odcinać pompy paliwa.... lepiej jest wozic 1/4-1/2 paliwa w zbiorniku i co jakiś czas go wyjeździć i zalać nowe - markowe - bardziej zabezpieczy to pompę niż jej odłączanie. Szybciej też polecą wtryskiwacze benzynowe jak bedą miały przerwy w zasilaniu PB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek.z.25 Opublikowano 9 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2006 Przerabiałem ten temat w asconie facet założył mi gaz a miał o tym takie pojęcie jak ja o wpływie zaćmienia księżyca we wschodnich chinach na rozwój kulturalny azerbejdrzanu w 1317 roku . Napocządku tak mi to podłączył (zastosował jakiś zawór że po przełączeniu na gaz, paliwo robiło mały obieg i wracało do baku ale omijało wtryski) - skutek - zatarcie wtrysków. Następnie podobno poprawił :611: :609: odciął wtryski i przekombinował zawór na inny taki który poprostu odcinał paliwo - skutek - zarżnięcie pompy , dopiero jak odciął całość ten rozdział było można zamknąć (ale zostały inne)-(długo by pisać). Panie chroń nas przed papudrakami!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 9 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2006 Dlatego, żadne zawory za wyjatkiem gaźnikowców, niech se pompa hula - wystarczy wyłączyć jedynie wtryski by zasilić gazem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacbar Opublikowano 9 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2006 NO WLASNIE przecież jak nie masz LPG to pompa paliwa clyczas pracuje i podaje paliwo wiec nie bedzie jej szkodzić ta praca kiedy masz LPG a poza tym to wtryski muszą być cały czas smarowane a przede wszystkim chłodzono co zapobiegnie ich zatarciu. nie należy odcinać pompy i zawsze pamiętać o utrzymaniu odpowiedniego poziomu paliwa w zbiorniku (1/4 zazwyczaj) co do wypalania paliwa : samochód jest uruchamiany na bezynie i w moim przypadku benzynke tankuję 2 razyw roku na początku i na końcu zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek.z.25 Opublikowano 9 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2006 NO WLASNIEprzecież jak nie ..... Nie rozumiem tylko dlaczego jesteś wrogiem odcięcia pompy??? :-k Ja mam co prawda podłączoną na stałe ale chyba to zmienie bo ostatnio musiałem awaryjnie wracać bez paliwa w baku około 100 km - szkoda pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arti86 Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 kolego sympatyczna ja jezdzilem nieraz na rezerwie dokad mi niestanal przed samna stacja cpn i niezapowietrzyl mi sie silnik czy zbiornik czy pompa tez soiie nie zatarla to jest normalne w tych autjkach tylko dodam jeszcze ze ja mam diesla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 temat stary, że szkoda gadać, jako górnik mesiąca masz możliwość poprawy do tego jak napisałeś masz traktor a to co innego niż LPG i PB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Victor_ Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Przejechałem ponad 40 tys z odcięciem pompy paliwa - żadnych problemów z wtryskiwaczami nie było (P10 GA16DE). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 a po co odcinać pompę jak działa bez tego patentu, niewiele jest aut gdzie trzeba to robić a nissmo na pewno do takich nie należy Przejechałem ponad 40 tys z odcięciem pompy paliwa - żadnych problemów z wtryskiwaczami nie było (P10 GA16DE). a co ma odcięcie pompy do wtryskiwaczy, bo nie zakumałem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 ja wiem że dziś BARBURKA ale ... bo w nowych silnikach benzyna ma za zadanie chłodzić wtryski ale to dotyczy jedynie bezpośredniego wtrysku o czym wiesz ,... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 ja wiem że dziś BARBURKA ale ... bo w nowych silnikach benzyna ma za zadanie chłodzić wtryski ale to dotyczy jedynie bezpośredniego wtrysku o czym wiesz ,... . heh no BARBURKA super się wstrzeliło, ale to NIE JA wiem a Ty pewnie też wiesz, że jeszcze nie ma na taki rodzaj zasilania dobrego patentu, czyli GÓRNIK który znowu odkopał ten temat chyba nie wie jaki ma wtrysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi