Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

205/40(albo45)/R17

Gość Gonz01
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jak w temacie chce kupic felgi 17x7,5 calowe i zalozyc na nie oponki j.w. ALMERA N16 3D

Czy ktos jezdzi na takich kolach? Slyszalem ze moga obcierac ze wzgledu na szerokosc..

Bardzo prosze o pomoc, Pilne...

bedzie ok przy tym kapciu co chesz zalozyc. szerokosc felgi bedzie ok 187,5mm a wiec masz jescze nicale 20mm na wylozenie sie opony na feldze. jedno jest pewne zwrooc uwage na ET

Cholerka, bedzie kolejna N16 na felach 17" a ja wciąż mysle czy są to koła na nasze drogi :?: I jakoś sam siebie nie mogę przekonać to wymiany z 15 na 17.

Przy 17 komfort spada na leb na szyje ale nie jest to jakis koszmar z ktorym nie mozna jezdzic. Mam 2 kumpli ktorzy w swoich civicach po zalozeniu 17-stek obnizyli i utwardzili sobie dodatkowo zawieszenie. Jezdzilem zarowno jednym jak i dtugim samochodem i powiem szczerze, ze naprawde nie jest zle, trzeba tylko zapomniec o uliczkach ktore sa NAPRAWDE dziurawe. Bez dodatkowego utwardzania zawieszenia powinno byc naprawde niezle a i trzeba pamietac o tym ze civici maja zdecydowanie sztywniejsze zawieszenie niz nasze merki.

W przyszlym tygodniu wkleje fotki :)

Pozdrawiam!

P.s Ogloszenie zamieszczone przeze mnie dotyczace sprzedazy felg juz nie aktualne, czlonek grona nissan klubu jest teraz ich nowym )mam nadzieje zadowolonym) posiadaczem.

Jak zalozysz 17-mnastki to foty mile widzane :wink: pozdr..

Ja też z wielką chęciął zobacze jeszcze jedną almerke na 17". Może wreszcie mnie to przekona.

moze nie N15 ale na innym aucie mam 17ki i dochodze do wnosku ze to nie na nasze droi :cry:

No właśnie. Chwila jazdy na duzych kołach i juz wszystko wiadomo. Czasem jeźdzę po dość dziurawych alejkach wiec łatwo o uszkodzenie. Z drugiej strony wygląd almerki na 17 jest super.

Gość elcoruso

Wiadomo, ze nie na nasze drogi, bo wiecej jest ciągłej obawy o uszkodzenie niż przyjemności z jazdy, ale na kapaciach 215 nawet chwila jazdy po dobrej drodze to jest dopiero sam miód! Jedzie sie jak krążownikiem 8)