Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Leje się woda do bagażnika

Gość Qna36

Rekomendowane odpowiedzi

Się przywitam , Grzesiek jestem i to mój pierwszy post . Mam nadzieję , że szybko skumam jak się tu poruszać by bydła nie czynić . Nadmienię tylko , że dzięki forum udało mi się po symbolicznych kosztach zażegnać kilka typowych bolączek w zakupionej w styczniu N15 . Do rzeczy :czy któryś z kolegów śmigających N15 sedan rozwiązał problem ( może niewielki ) lejącej się do bagażnika wody , gdy po deszczu otwieramy jego klapę ? U mnie tak jest właśnie i myślę , że warto zastosować tu jakiś patent. A czytałem na forum o wodzie we wnęce na koło zapasowe - czy to nie ten sam powód ? Pozdrawiam G.

Nie wiem jak u ciebie ale ja mam N15 sedana i po dtwarciu klapy woda do srodka nie leci. Moze autko bylo bite w dupsko i zle wyprofilowane jest???

• 2 tygodnie później...

Prawdopodobną przyczyną, przynajmniej tak było u mnie, nieszczelność powstała przy tylnej lampie (mocowanej w błotniku). Wystarczylo zastosować odrobine bezbarwnego silikonu i bagażnik okazał się suchy. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...