Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Przeskakuje z gazu na benzyne.

KURCZAK

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki dziwny problem jadac na LPG potrafi mi przeskakiwac na benzyne i na odwrót. Co zauwazyłem to czesto dzieje sie to podczas pokonywania nierówności, jak wpadne w dziure itp. Ostanio jak jechałem po drodze z z płyt betonowych to wogóle zaczał wariowac i przełancza sie z LPG na bezyne i tak w koło dopoki nie wiechałem na asfalt.

Postanowiłem wyjezdzic gaz do końca i zobaczyc co sie stanie, przełaczyłem na benzyne i co kilka metrów mimo ze nie miał gazu chciał przełanczac sie na LPG. :sad: Czego to moze byc przyczyna, pomozcie cos mi bo zaczyna mnie to juz irytowac :|

Dzieki za kazda podpowiedz.

Witaj.mialem to samo ze w czasie jazdy na gazie samoczynnie przelanczal siena benzyne.pojechalem do serwisu i mechanik zlokalizowal ulamaną koncowke zaciskowa przy czujniku temperatury 10 min trwala naprawa.Ww czujnik znajduje sie w przy mieszalniku jako jedna ze srub skrecająca mieszalnik

• 3 tygodnie później...

Sprawdziłbym jeszcze czujnik ciśnienia gazu - jesli masz sekwencję.

Mozliwe jest, że centralka gubi po prostu sygnał obrotów silnika - do sprawdzenia sa wszystkie kable i złączki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...