KURCZAK Opublikowano 31 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2006 Mam taki dziwny problem jadac na LPG potrafi mi przeskakiwac na benzyne i na odwrót. Co zauwazyłem to czesto dzieje sie to podczas pokonywania nierówności, jak wpadne w dziure itp. Ostanio jak jechałem po drodze z z płyt betonowych to wogóle zaczał wariowac i przełancza sie z LPG na bezyne i tak w koło dopoki nie wiechałem na asfalt. Postanowiłem wyjezdzic gaz do końca i zobaczyc co sie stanie, przełaczyłem na benzyne i co kilka metrów mimo ze nie miał gazu chciał przełanczac sie na LPG. :sad: Czego to moze byc przyczyna, pomozcie cos mi bo zaczyna mnie to juz irytowac Dzieki za kazda podpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 31 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2006 To wygląda, że któryś kabelek albo styk jest naderwany, poruszaj kablami od zaworu LPG przy reduktorze na włączonym silniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Witaj.mialem to samo ze w czasie jazdy na gazie samoczynnie przelanczal siena benzyne.pojechalem do serwisu i mechanik zlokalizowal ulamaną koncowke zaciskowa przy czujniku temperatury 10 min trwala naprawa.Ww czujnik znajduje sie w przy mieszalniku jako jedna ze srub skrecająca mieszalnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Sprawdziłbym jeszcze czujnik ciśnienia gazu - jesli masz sekwencję. Mozliwe jest, że centralka gubi po prostu sygnał obrotów silnika - do sprawdzenia sa wszystkie kable i złączki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 poprostu chce jechać na tym na czym powinienien, w miare inteligentne te autka nasze;)) sorry za OT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.