Gość Adam_Sz Opublikowano 31 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2006 Czesc ! Czy ktos z Was orietnuje sie jak wyglada sprawa z chlodzeniem silnika w Micra 1.0 99r ? Zauwazylem u siebie, ze nawet po dluzszym jezdzeniu po miescie, gdy parkuje auto, nie wlacza mi sie wentylator przy chlodnicy. Auto sobie stoi i stygnie w standardowy sposob. Moze jestem przewrazliwiony, ale chcialbym wiedziec czy to normalne i czy ten wentylator nie powinien sie wlaczac za kazdym razem gdy odstawiam auto ? A moze trzeba przejechac dluzsza trase i konkretniej nagrzac silnik (temperatura u mnie zawsze w polowie). A moze po prostu odpowiada za to jakis bezpiecznik ? Dzieki bardzo za pomoc ! :grin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotri Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Raczej normalne zachowanie. I skoro nie ma takiej potrzeby to się wentylator nie włącza. A poza tym proponuje przeszukać forum :smile: np. http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=14492 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blazej Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 To nie Volkswagen żeby wentylator buczał jak głupi Jak temperatura silnika dobra to po co sie przejmować wentylatorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Wentylator włącza się wtedy kiedy jest taka potrzeba. Często na krótkich trasach silnik nie rozgrzewa się aż tak żeby musiał się włączyć. A jak się włączy to w momencie zgaszenia silnika wentylator się wyłączy. Najprawdopodobniej ma to na celu oszczędzanie akumulatora ponieważ jak samochód stoi to silnik sam się chłodzi. A temperatura jak nie przekracza połowy to wszystko OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.