Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] NIERÓWNA PRACA

Gość pawel_24
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam sunny n 14 1.4 gaznik LPG wczoraj myłem silnik autko zapaliło bez problemu ale po paru km zaczeły sie problemy PRACA na 3 cylindrach (na gazie) na bezynie ok.czy to cos powaznego czy moze przewody wysokiego napiecia.mam jeszcze 1 pytanko zwiazane ze spojlerem na tylna klape do 5 drzwiowego od czego mozna dopasowac

Może masz już słabe świece i kable WS a do gazu muszą być w bardzo dobrej kondycji, bo LPG jest wymagające. Może poprostu masz lekkie przebicie na jednym z kabli WS i benzynie to nieprzeszkadza a LPG już tak. Elo

• 4 miesiące temu...

Witam,

na pewno jest to cos z przewodami - mialem to samo po ulewnych deszczach, po wytarciu sucha szmatka przewodow i kopulki rozdzielacza silnik znowu zaczal chodzic na 4 cylindry.

Od razu dolacze sie do tematu - ma ktos jakies doswiadczenia jesli chodzi o przewody wysokiego napiecia ? Ktorej firmy sa dobre ? W sklepie proponuja mi Bosha za 150 zl, lub w innym jakies japonskie za 102 zl.

Musze to jak najszybciej wymienic bo odkad zaczely sie ulewne deszcze auto mi nie jedzie do przodu tylko skacze ;-)

• 1 rok później...
  • 2 tygodnie później...

No nie "ee tam" kolego.

Ja też mam oryginalne (niby) YAZAKI w 18- letnim słonku. I przyszła "kryska"- w ostatni weekend autko zaczęło szarpać i perkolić, spod świateł nie mogłem się zabrać. Patrzę pod maskę i od razu widzę iskrę skaczącą z przewodu na blok silnika. Na benzynie jeszcze jakoś szło jechać ale na gazie to już była porażka. Podejrzewam, że gaz dokończył dzieła (założony w połowie czerwca).

Jakie przewody WN kupić:

-JANMOR (tylko w ostateczności, jakoś nie mam zaufania);

-SENTECH (ok. 70zł);

-JC AUTO (ok. 140zł);

-inne (jakie?).

Ale poproszę konkretne odpowiedzi- w stylu: "mam takie owakie, kupiłem za tyle, jeżdżę na nich tyle i tyle...".

hej,

tez mam problem z wolnymi obrotami, czy możecie opisać po krótce jak wygląda wymiana kabli? Od czego zacząć na co uważać? Jakąś taką instrukcję dla laika najchętniej bym prosił.

Dzięki,

Marek

• 2 tygodnie później...

skakaly i na gazie i na benzynie na gazie od 700 do 1200 a nawet wiecej czasem a na benzynie od 800 do 1100. czasem jeszcze mi faluja ale tylko troszke maks rozbieznosc 100 obrotow na minute takze jeszcze sie troche przycina ale przesmaruje to jeszcze raz i zobacze efekt