Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

N16 cos "łapie" za kierownice...

Gość Gołąb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Dawno mnie nei bylo i sie oczywcie pokazalem sie jak mam problem :/ :oops:

Od jakiegoś czasu mam dziwny objaw jakby cos lapalo za kierownice. Przedstawia sie to tak. Skrecajac lub omijajac to nie zaleznie od predkosci skreca sie lekko i nagel tak jakby cos na chilke blokowalo kierownice nie na stale ale utrudnialao skrecenei tak mniej wiecej przy 1/4 obrotu. W obie strony sie tak dzieje... Na postoju nie czuc tego... tylko jakies takie uczucie mam jakby wspomaganie dzialalo z mniejsza sila niz w tedy kiedy kupilem samochod... Płyn sprawdzalem jest ok.

Prosze o jakies podpowiedzi, bo troche to glupie uczucie a kto wie czy to nie jest niebezpieczne... :roll:

Sprawdz naciag paska od wspomagania moze ma luz

[ Dodano: Wto 04 Kwi, 2006 ]

No i jak bo cos temat stanal Działałeś coś ??

witam ponownie...

dopaytrzylem sie ze jak po nocy wsiadam do samochodu to na poczatku jest ok, po przejechaniu kilku metrow znwou sie to dzieje... Przypatrzylem sie doladniej i na postoju jednak tez to jest... ciezko ruszyc kierownica jak sie chce powoli skrecic... jakby byl brak wspomagania i po przekreceniu kawalka idzie juz ok... Czyzby pompa? :( bardzo denerwujace zachowanie ;/

Pasek i płyn ok :roll:

[ Dodano: Wto 04 Kwi, 2006 ]

to widze ze jestem pionierem w tej usterce?? nie dobrze... :roll: jesli jednak kto kolwiek mialby jakie kolwiek sugestie dotyczace tego tematu to bardzo prosze o wypowiedzenie sie... albo na maila. :oops:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...